Home > Circuit > FLASH: Regen maakt zijn opwachting in de Ardennen

FLASH: Regen maakt zijn opwachting in de Ardennen

Het is en blijft onmogelijk om de grillen van de weergoden te voorspellen in de Belgische Ardennen. Waar eerst op een volledig droge race gerekend werd, heeft een stortbui het mooiste circuit ter wereld even onder water gezet. De favorieten van de 24 Uur van Spa kregen een dilemma voorgeschoteld: kiezen voor de veilige optie en regenbanden monteren, of geen tijd verliezen in de pitlane maar op eieren rijden en proberen overleven.

In een bijzonder onvoorspelbare wedstrijd, waarin de kopgroep van een tiental wagens zich meer dan eens binnen een halve minuut van elkaar bevond, is de leiding in handen van de GRT Lamborghini van het trio Bortolotti-Caldarelli-Engelhart. Eerste landgenoot is Laurens Vanthoor, die na een ongelofelijke inhaalrace teruggekomen is naar de derde plaats. De drie resterende WRT Audi (#1, #2 en #5) hebben van de regenbui gebruikgemaakt om hun technische pitstop uit te voeren.

You may also like
Interview Fred Vervisch: “Verrassing om bij Sainteloc te rijden”
De drie Pro-teams bij WRT bekend voor Total 24 Hours of Spa
Audi Sport met zwaar geschut in Spa 24
Join the Belgians is klaar voor 24 Uur van Spa