Home > Circuit > FLASH: Ferrari wint niet op 70ste verjaardag

FLASH: Ferrari wint niet op 70ste verjaardag

Polesitter Ferrari zal de 69ste editie van de 24 Uur van Spa niet winnen. Het laatste wapen in de strijd van het Italiaanse merk, de 488 GT3 #55 van Fisichella-Cioci-Calado, crashte door een afgebroken wiel in de Raidillon na een contact met de #90 AKKA-ASP Mercedes AMG GT3 van Raffaele Marciello, die uitgerekend zijn landgenoot Marco Cioci had aangetikt.

Vooraan was de wedstrijd vaak erg onoverzichtelijk om volgen. HTP Motorsport bevindt zich in de spits van de race met de #85 van het trio Schiller-Baumann-Sandström, een auto die zijn verplichte technische pitstop echter nog niet heeft gemaakt. Het ziet ernaar uit dat de enige overgebleven ASP Mercedes – de #88 crashte in handen van Felix Serralles in Stavelot – en de #1 Audi Sport Team WRT een ronde voorsprong hebben gecreëerd op de verzamelde concurrentie, die nog altijd bestaat uit BMW, Porsche, Bentley en Lamborghini.

Foto © SRO/VSA