Home > #Hoofdnieuws > In een notendop: FR 2.0 – F2 – GP3 – V8 3.5 – PSC

In een notendop: FR 2.0 – F2 – GP3 – V8 3.5 – PSC

De hoofdaffiches van deze zondag worden de F1 Grand Prix in Silverstone en de WEC race op de Nurburgring. En dat betekent dat de éénzitterreeksen die in het voorprogramma figureren, allemaal al deze voormiddag de baan werden opgestuurd.

  • In alle vroegte werkte de Formule Renault 2.0 Eurocup zijn tweede race van het weekend af op de Nurburgring. Het werd een rommelige race, gestart achter de safetycar en op een kletsnatte piste. De incidenten en de onderbrekingen met safety car kostten ook aan Max Defourny, die slechts een 7de plaats kon redden nadat hij eerder op P4 reed. De zege ging naar de Fransman Sacha Fenestraz. De Rus Shwarzman blijft aan de leiding in de tussenstand.
  • Ook de Formula V8 3.5 werd een verwarrend stuk op de Ring, met start achter de safety car op een natte piste. De Spanjaard Palou (Teo Martin) kon deze keer zijn pole verdedigen, leek Issakyan (SMP-AVF) en Menchacha (Fortec) te kunnen afhouden. Maar een betere timing met de pitstop bracht Isaakyan aan de leiding, vooraleer hij die liet vallen door…van de baan te gaan! Zege dus voor Alex Palou. Hij wordt gevolgd door een Russisch trio met Tereschenko, Isaakyan en Orudzhev. Net als gisteren kwamen de protagonisten als Pietro Fittipaldi en Alfons Celis Jr nauwelijks in het stuk voor. Ze haalden amper de top 10. In het kampioenschap schuift Isaakyan naar de leiding met 163 punten, voor Fittipaldi (158), Orudzhev (155) en Celis Jr (150)
  • Giuliano Alesi haalde voor Trident in Silverstone zijn eerste overwinning binnen in de GP3. Hij profiteerde van het feit dat poleman Boccolacci met technische problemen vanuit de pit moest starten. Alesi, zoon van Jean uiteraard, ging onmiddellijk aan de leiding en stond die niet meer af. Jack Aitken (ART) werd 2de en de Fin Niko Kari, gisteren ook al in goede doen, vervolledigde het podium. George Russell (ART) finishte in 4de positie maar blijft aan de leiding van de tussenstand met 92 punten, voor Hubert (57) en Fukuzumi (54). De Japanner bleef scoreloos in Silverstone en doet hier de slechste zaak van het weekend.
  • In de Formule 2 kon Nicholas Latifi (DAMS) zijn pole verzilveren. Hij won voor een uitstekende Luca Ghiotto en voor Artem Markelov. Kampioenschapsleider Charles Leclerc sprokkelde punten op een 5de plaats en blijft onbedreigd aan de leiding met 188 punten, voor Markelov (121), Rowland (117) en Latifi (91). Ghiotto komt met een uitstekend weekend in Engeland aansluiten met 86 punten.
  • En in de Porsche Supercup won de Deen Olsen voor de eerste keer. De Duitser Ammermueller eindigde tweede en verstevigt zijn leidersplaats in het monomerken kampioenschap

 

(Giuliano Alesi, foto: gp3series)

You may also like
E-Circuit: een overzicht van deze week
In een notendop: E-Circuit
Total Spa 24: het voorprogramma in een notendop
Total Spa 24: terugval voor Ugo De Wilde in Formule Renault