Home > #Hoofdnieuws > Raf Maes verrast op Duivelsberg!

Raf Maes verrast op Duivelsberg!

Na vier maanden keerden de VAS deelnemers terug op het Duivelsbergcircuit. Voor iedereen opnieuw een aanpassing na het technische “Glosso”. Maasmechelen staat bekend als snelle piste, en bovendien is er het unieke gegeven van de “jokerronde”.

Bij de Regionale klasse A (-1600cc) kregen ze een onverwachte winnaar. Topfavoriet, de quasi onoverwinnelijke Steven Van Nunspeet (Honda CRX), was sneller dan alles en iedereen, en vertrok vanop pole in de A-finale. Jacky Simons was het snelste uit de startblokken, Van Nunspeet ging in de achtervolging maar moest de wedstrijd staken met een stukgereden versnellingsbak. En terwijl Jacky Simons en Benny Demandt vochten om de leiding kwam Raf Maes (foto) in de Honda CRX als een duiveltje uit een doosje naar de leiding geschoten om in de laatste ronde met de overwinning aan de haal te gaan. Benny Demandt (Honda Civic) werd tweede voor Jacky Simons (Toyota Corolla).

Bij de Regionale B (+1600cc) nam Andy Leysen (BMW M5) de beste start. Maar  daarna vocht Jan Driesen (BMW Compact) zich naar de leiding. Niemand had echter rekening gehouden met regerend kampioen Jonas Kemps (BMW M3 E36) die iedereen te slim af was met een uitgekiende jokerronde strategie en de zege binnen haalde.

In de Promo klasse stond er opnieuw geen maat op de jonge Yorick Maeyninckx in de Opel Kadett.Hij haalde nog maar eens de pole in de A-finale en gaf iedereen het nakijken.  Tweede werd Danny Kunnen voor Piscador.                                      

                                                       

[berichtgeving i.s.m. Peter Claesen / foto: J.Dingenen]

        

 

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”