Home > #Hoofdnieuws > Defourny pakt uitstekende 2de plaats op Nurburgring

Defourny pakt uitstekende 2de plaats op Nurburgring

Een besttijd in de kwalificatiegroep A leverde onze landgenoot Max Defourny een tweede startplaats op voor race1 van de Eurocup Formule Renault 2.0 op de Nurburgring. De pole, die ging echter naar zijn R-Ace teamgenoot, de Rus Robert Shwarzman.

Defourny kwam goed weg bij de start van de race maar kon Shwarzman niet van de leidersplaats zetten. Maar Ticktum werd wel afgehouden en Defourny zette dadelijk druk op de leider. Shwarzman toonde echter een perfecte verdediging en nam geleidelijk afstand van onze landgenoot, tot 7 seconden op een bepaald moment in de race. Defourny leek even de jacht op de eerste plaats te staken om in de eindfases zijn offensief in te zetten. Het was echter onvoldoende om Shwarzman voorbij te gaan en Max Defourny strandde op een halve seconde. De Fransman Sacha Fenestraz (Josef Kaufmann Racing) vervolledigde het podium.

Morgen volgt de tweede race van het F.Renault programma op de Nurburgring.

You may also like
E-Circuit: een overzicht van deze week
In een notendop: E-Circuit
Total Spa 24: het voorprogramma in een notendop
Total Spa 24: terugval voor Ugo De Wilde in Formule Renault