Home > #Hoofdnieuws > Pittig Formule 4 weekendje op Oschersleben

Pittig Formule 4 weekendje op Oschersleben

Marcus Armstrong (Prema), Felipe Drugovich (Van Amersfoort) en Frederik Vesti (Van Amersfoort) werden de winnaard van de drie races van de ADAC Formule 4 op Oschersleben. Voor onze landgenoot Charles Weerts bleef het bilan steken op twee 18de en één 22ste plaats.

In het kampioenschap blijft de leiding in handen van Juri Vips (150 punten), voor Drugovich (143) en Armstrong (141)

Sophia Flörsch, de enige dame in het gezelschap, kreeg op vrijdag de schrik van haar leven toen ze in de vrije trainingen een reddingswagen op de piste tegenkwam en een ongeval op het nippertje kon vermijden. Dat ze de schrik te boven was gekomen bewees ze in de eerste race met een mooie 8ste plaats. Maar het was vooral de manier waarop de organisatie het incident aanpakte die enige wenkbrauwen deed fronsen. De officiële filmpjes werden onmiddellijk opgeëist zodat het incident de werled werd ingestuurd door een amateuropname. “Er was een rode vlag uit en dan wordt er niet verwacht dat je aan 120 km/u over het circuit racet”, was het commentaar. Maar Floersch beweerde dat ze al van het gas af was. “Normaal rij je daar aan 180 km/u”, zei de jongedame. “Ik was echt razend kwaad!”

(foto: adac)

You may also like
ADAC F4 Weerts sluit seizoen op positieve noot
ADAC F4: eerste zege van het seizoen voor Weerts
In een notendop: ADAC Gt Masters en F4
De autosport dit weekend