Home > Circuit > Jonas De Kimpe solo in TCR op Zolder Superprix

Jonas De Kimpe solo in TCR op Zolder Superprix

Tijdens de TCR Benelux Trophy op Circuit van Spa-Francorchamps kwam DK Racing al even proefdraaien met de nieuwe VW Golf TCR en deed hiervoor een beroep op de ervaring van Luc De Cock, die het stuur van de witte Golf deelde met Jonas De Kimpe. Voor de Zolder Superprix, de 4demanche van TCR Benelux, gaat Jonas De Kimpe voor het hele programma van TCR Benelux.

“Wegens het gebrek aan voldoende tijd is het niet aan de orde dat Jonas opnieuw een full seizoen meedraait,” zegt Marc De Kimpe van het DK Racing, wat staat voor De Kimpe Racing, een ambitieuze VW-dealer uit Ninove “Daarom willen wij in de eerste plaats testrijden en dat was de reden dat we in Francorchamps kwamen meedoen. Omdat Jonas ook competitieritme mist, hebben we besloten om op Circuit Zolder aan de start te verschijnen van TCR Benelux.”

Jonas De Kimpe zal de VW Golf TCR niet delen met een tweede coureur. Geheel volgens wat het reglement voorschrijft geniet Jonas van het statuut van Gentlemen Driver.

“Wat voor mij telt is het afmalen van voldoende race-kilometers en dat kan nu doordat ik solo ga in de Long Race en de vier sprints,” stelt Jonas. “Op die manier kan ik echt voluit gaan met de VW Golf TCR. Om ons extra te wapenen en veel ervaring op te steken, doen wij een beroep op de diensten van het zeer ervaren Ferry Monster Autosport. Zij gaan de Golf klaarmaken en ons tijdens het volledige weekend met raad en daad bijstaan. Uiteraard ambieer ik een goed resultaat, maar het eerste doel is ons warmdraaien en het vervolg in TCR Benelux optimaal voor te bereiden!”

Met vader Marc die in de jaren tachtig succesvol actief was in de regionale rallysport, erfde zoon Jonas duidelijk de microbe voor de vierwielersport.
Na een debuut in karting Rotax Max, kreeg Jonas De Kimpe in 2011 de gelegenheid om te proeven van de VW Fun Cup. Na een geslaagd voltijds seizoen in VW Fun Cup bood zich de kans om achter het stuur van een SEAT Leon Supercopa hogerop te viseren en aanwezig te tekenen in de Nederlandse Super Car Challenge.

Onder impuls van het succes van de nieuwe TCR-toerwagenklasse, zag DK Racing de mogelijkheid om zich opnieuw te profileren op de Belgische en Nederlandse circuits en volgde de aankoop van de VW Golf GTI TCR.

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy