Home > #Hoofdnieuws > ADAC F4: eerste zege van het seizoen voor Weerts

ADAC F4: eerste zege van het seizoen voor Weerts

Onze landgenoot Charles Weerts haalde in het laatste weekend van de ADAC Formule 4 competitie op Hockenheim zijn eerste zege van het seizeon, voor zijn teamgenoot Liam Lawson.

De 17-jarige Belg zegevierde voor Liam Lawson, de zoon van de 500cc motorrace legende uit Nieuw-Zeeland en voor de Deen Frederik Vesti. Het werd een volledig podium voor Van Amersfoort Racing. Daarachter was er feest voor de 16-jarige David Schumacher, zoon van voormalig F1 rijder Ralf, die een zesde plaats haalde en daarmee de Rookie titel binnenhaalde.

Ik ben blij met deze zege“, vertelde Weerts na de aankomst. “Het is het resultaat van hard werken voorheen heel het jaar, samen met mijn ingenieur en mijn team. We besluiten het jaar met opnieuw goede resultaten maar er ontbrak toch telkens net dat kleine beetjke. Vandaag pasten alle puzzelstukjes in elkaar en dus ben ik blij met deze overwinning.

Het weekend is nog niet afgelopen want vanavond is er nog een tweede race en morgen, zondag wordt de derde race van het weekend, tevens de laatste van het seizoen afgewerkt.

(foto: adac-motorsport.de)

You may also like
In een notendop: FFSA GT – GT World – ELMS
IGTC – Kyalami: AKKA ASP Mercedes domineert de eerste dag
IGTC – Kyalami: race uitgesteld
In een notendop: GT