Home > Circuit > In een notendop: IMSA en Indycars

In een notendop: IMSA en Indycars

Helio Castroneves hernieuwde na bijna drie jaar met de overwinning. Hij won op de ovaal van Iowa voor merkgenoot JR Hildebrand, eveneens op Dallara-Chevy. Derde werd Ryan Hunter-Reay op Dallara-Honda.
In het kampioenschap leidt Dixon (8ste in Iowa) met 403 punten voor Castorneves (395 punten), voor Pagenaud (7de) met 372 en Will Power (4de) met 350 punten.

Op Mosport vertrok de Cadillac van de Taylor broers nog maar eens vanop pole voor de IMSA endurance race daar. Maar de Taylor-Cadillac moest in de beginfase een achtervleugel wisselen en zakte in de rangschikking om uiteindelijk 7de te worden. De zege ging naar het duo Cameron Curran (Cadillac DPI) voor de LMP2 Oreca van Goikberg en Simpson. Sharp en Dalziel werden derde op de Nissan DPI. Dubbelzege in de GTLM met de BMW M6 GT3’s van Abuerlen-Sims en Edwards-Tomczyk. In de klasse GTD ging de winst naar de Stevenson Audi R8 LMS GT3 van Aschenbach-Davis. Laurens Vanthoor eindigde met teamgenoot Bruni als 14de in de Porsche 911 RSR)
Marc Goossens en Renger Van Der Zande haalden met de Multimatic Riley LMP2 het einde van de wedstrijd niet. Zij werden 36ste en laatste geklasseerd.

You may also like
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
Circuit: IndyCar seizoen begint op zes juni
In een notendop: de overlijdens van grootheden uit de autosport en ERC
Autosport: de stand van zaken