Home > Circuit > In een notendop: ADAC Gt Masters en F4

In een notendop: ADAC Gt Masters en F4

  • De Zuidafrikaanse broers Sheldon en Kelvin van der Linde, momenteel derde in de tussenstand van het ADAC GT Masters kampioenschap, toonden zich met hun Montaplast by Land-Motorsport Audi R81 de snelsten in de eerste vrije training. Ze gingen er voor aan Stolz-Asch (Team ZAKSPEED Mercedes-AMG GT3) en Caldarelli-Bortolotti op de ORANGE1 by GRT Grasser Lamborghini Huracan GT3. Frederci Vervisch was de beste Belg op de Aust Motorsport Audi R8 LMS op de tiende plaats. Hij ging voor aan DriesVanthoor, 12de met de EFP by TECE Audi R8 LMS en Adrien de Leener, 25ste met de KÜS TEAM75 Bernhard Porsche 911 GT3.
  • In de tweede vrije training was de besttijd voor het Zwitsers-Duitse duo Ineichen-Engelhart op de GRT Grasser-Racing Lamborghini Huracan GT3, voor Caldarelli-Bortolotti (Lamborghini Huracan GT3) en het de Duits-Engelse formatie Mies-Dennis (Audi R8 LMS). Deze keer was Adrien de Leener op 13de plaats op de Porsche GT3 de beste Belg voor Vervisch en de Audi R8 LMS, 14de, en Vanthoor  met de Audi R8 LMS als 20ste.
  • Er was een druk programma voor de Duitse Formule 4 met twee vrije trainingen en twee kwalificatiesessies. De nieuwbakken Duitse kampioen, Zendeli, haalde de besttijd voor US Racing . Hij ging voor aan ploeggenoot David Schumacher en de Nieuw-Zeelander Liam Lawson, de zoon van de 500cc motorlegende die voor Van Amersfoort rijdt. Onze landgenoot Charles Weerts eindigde op een verdienstelijke zesde tijd. De tweede vrije training zag Zendeli voor Lawson terwijl Weerts als vierde eindigde.
  • De eerste F4 kwalificatiesessie sloeg Lawson dan terug met de pole voor race1 van morgen, zaterdag. Hij bleek sneller dan Zendeli en Fittpaldi. Weerts start morgen in de openingsrace als vierde.
  • In de tweede kwalificatiesessie bevestigde Lawson zijn uitstekende vorm met een nieuwe pole, deze keer voor Fittipaldi en Zendeli. Weerts eindigde als achtste in de sessie.

Morgen zaterdag is er een eerste race voor de ADAC GT Masters en zijn er twee races voor de ADAC Formule 4

 

(foto: ADAC Motorsport)

 

You may also like
In een notendop: TCR Europe – ADAC GT – GT Open – GT Cup Open
GT MASTERS: Jules Gounon naar ZVO Racing
In een notendop: DTM Trophy, ADAC GT, Alpine Europa Cup
ADAC GT Oschersleben: Engelhart – Ammermüller kronen zich tot kampioen