Home > Circuit > In een notendop: F2 – GP3 – F3 (UK) – Superformula

In een notendop: F2 – GP3 – F3 (UK) – Superformula

In Oostenrijk claimde George Russell de pole voor de GP3 race van vanavond. Het werd een ART dubbel want Jack Aitken plaatste zich op positie twee, voor de Italiaan Dorian Boccolacci (Trident). Giuliano Alesi werd 5de. Voor Siebert, trainings snelste van gisteren, is het gloriemoment gepasseerd. Hij zakte naar de voorlaatste plaats, de Colombiaanse Tatiana Calderon, Sauber testrijdster, start als laatste.

Nog in Spielberg verloor Sergio Sette Camara (MP Motorsport) zijn tweede startpositie op de grid voor de Formule 2. Hij kon bij de technische controle niet de vooropgestelde hoeveelheid brandstof afleveren. Dat betekent dat Leclerc start voor Fuoco, Albon en Rowland in de race vn deze namiddag.

Op Spa Francorchamps werkte de Britse Formule 3 al twee van zijn drie races af in het VW Fun Cup weekend. Ben Hingeley haalde voor Fortec de zege in race 1, maar tikte dan weer in race 2, waar Enaam Ahmed vanaf de 7de plek de winst pakte. Voor Enaam Ahmed was het al de 7de zege van dit seizoen 2017. Vanmiddag start hij vanop pole voor de derde race van dit weekend.

In Japan is er Superformula op Fuji en daar zagen we in de qualifying een dubbelslag voor de Toyota’s van het team Cerumo/Inging, met Yuji Kunimoto voor Hiroaki Ishiura op de eerste startrij.

(foto: gp3series.com)

You may also like
FIA F2: Geleal overweegt te stoppen na straf
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
in een notendop: F2 en F3 (Red Bull Ring)