Home > Circuit > Martin start op pole op Norisring

Martin start op pole op Norisring

De eerste kwalificatiesessie van de DTM op de Norisring was een nagelbijter. IN de slotseconden wijzigden de posities voortdurend. Even verder op het circuit viel lichte motregen, en iedereen ging tot het uiterste, maar Maxime Martin had de zenuwen het beste onder controle in zijn BMW M4 DTM: hij zette de besttijd met 47.472 seconden en verzekerde zich zo van zijn derde pole in de DTM.
Puntenleider René Rast tikte 5/1000ste later aan met de Audi RS 5 DTM. Het is al BMW op de tweede rij met Bruno Spengler (47.493 sec.) en Tom Blomqvist (47.527 sec.s).

Maxime Martin (BMW): “Tot dusver kwamen we nog niet zo sterk voor de dag. Ik ben zeer blij dat de wagen zo goed was in de qualif. Dat is voor ons een grote stap vooruit en ik heb vertrouwen voor de race. Uiteraard probeer ik te winnen.”

(foto: dtm)

You may also like
In een notendop: GT en DTM
DTM Nürburgring: Müller slaat terug
In een notendop: DTM en ADAC GT
In een notendop: ADAC GT en DTM