Home > #Hoofdnieuws > Defourny mikt op sterk weekend in Hongarije

Defourny mikt op sterk weekend in Hongarije

Max Defourny is aanwezig op de Hungaroring dit weekend voor de 5de roinde van de Eurocup Formula Renault 2.0. Daar gingen vandaag vrijdag de vrije (collectieve) trainingen door waarin Sacha Fenestraz (Josef Kaufmann Racing) alvast een nieuw (officieus) baanrecord liet noteren. De Fransman domineerde de beide sessies voor Robert Shwartzman (R-ace GP) en Yifei Ye (Josef Kaufmann Racing).

Max Defourny genoot heel wat aandacht na zijn mooie race in Monaco waarin hij opgemerkte inhaalmaneuvers produceerde op een circuit waar inhalen als “onmogelijk” wordt bestempeld.

Belangrijk is dat dit weekend het format van de serie wijzigt. In plaats van twee races per weekend worden het er drie! Dat maakt dat een goede prestatie in Budapest nog belangrijker wordt voor de deelnemers aan het kampioenschap.

“We zijn hier op de Hungaroring om onze goede vorm door te zetten”, verklaarde Defourny? “We zullen zeker een podium najagen? De Hungaroring is een prachtcircuit en de rijders vinden het leuk. Vorig jaar haalde ik er twee top 10 finishes. De drie races maken het dit weekend nog nelangrijker dat we de dingen van bij aanvang goed aanpakken, zodat we niet achter de feiten moeten aanhollen en zoveel mogelijk punten kunnen sprokkelen.”

Morgen (7u45) zijn er al kwalificatiesessies en de eerste race is er al op zaterdagavond. De tweede en derde race zijn er zondag, respectievelijk om 9u10 en 14u45 plaatselijke tijd.

You may also like
E-Circuit: een overzicht van deze week
In een notendop: E-Circuit
Total Spa 24: het voorprogramma in een notendop
Total Spa 24: terugval voor Ugo De Wilde in Formule Renault