Home > Circuit > In een notendop: FIA F3(Norisring) en F.Renault Eurocup (Hungaroring)

In een notendop: FIA F3(Norisring) en F.Renault Eurocup (Hungaroring)

  • Maximilian Günther (Prema Powerteam) kaapte de zege weg op de Norisring in race1 voor het FIA F3 Europese kampioenschap. Het was voor de Duitser de 4de zege van het seizoen enhet liet hem toe opnieuw aan de leidng te gaan in de tussenstand van het kampioenschap. De twede plaats was voor Pedro Piquet (Van Amersfoort Racing) in zijn eerste podiumfinish binnen het FIA Formula 3 European Championship podium finish. De Chinees Guanyu Zhou (Prema Powerteam) werd derde voor Joel Eriksson (Motopark), die een indrukwekkende inhaalrace maakte vanaf de 17de positie op de grid.
  • HiTech teamgenoten Ralf Aron en Jake Hughes heersten over de kwalificatiesessies voor race2 en race3 in het FIA Formula 3 European Championship op de Norisring. Voor de Est betekende het zijn eerste pole. Race1 winnaar Maximilian Günther (Prema Powerteam) werd derde. De klassering volgens tweede beste tijd zag Günther voor Daruvala, Aron, Hughes, Ferdinand Habsburg (Carlin) en Norris.
  • Daniel Ticktum en Arden Motorsport scoorden de perfecte zaterdag op de Hungaroring met een eerste pole position en hun eerste zege in de Formula Renault Eurocup. De Engelsman eindigde vanmiddag voor Sacha Fenestraz (Josef Kaufmann Racing) en Red Bull Junior teamgenoot Neil Verhagen (MP Motorsport). Max Defourny startte als 5de maar kwam pas als 14de over de meet. Morgen zijn er nog twee races voor de concurrenten.
You may also like
E-Circuit: een overzicht van deze week
In een notendop: E-Circuit
Total Spa 24: het voorprogramma in een notendop
Total Spa 24: terugval voor Ugo De Wilde in Formule Renault