Home > #Hoofdnieuws > Neuville ijzersterk in Polen

Neuville ijzersterk in Polen

In de rally van Polen, de achtste manche van het WK, leidt onze landgenoot Thierry Neuville na de eerste dag. Neuville is in een hevige strijd verwikkeld met Ott Tanak, tweede in zijn Ford op amper 1,3 seconde en Jari-Matti Latvala, die aan het stuur van zijn Toyota amper 6,6 seconden moet toegeven. Neuville is niet in het voordeel in Polen, want de Belg moest vandaag en morgen als tweede onderweg.

Opvallend, S├ębastien Ogier, de leider in het WK kan in zijn Ford Fiesta het tempo voorlopig niet aan en moet als vierde een gat van meer dan 35 seconden toerijden. De jonge Nieuw-Zeelandse teamgenoot van Neuville, Haydon Paddon volgt op amper 4 seconden van Ogier en zou dus een belangrijke rol kunnen spelen in de komende twee dagen. De rally van Polen eindigt zondagmiddag. (JCA)