Home > #Hoofdnieuws > Opnieuw schitterende Defourny in Monaco

Opnieuw schitterende Defourny in Monaco

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Sacha Fenestraz (Kaufmann) won souverein de tweede race van de Formule Renault Eurocup op Monaco. De Fransman vertrok vanop pole en werd niet meer bedreigd. De Brit Palmer zakte naar de derde plaats nadat hij de kerbstone klipte die ook Vandoorne tegen de rail zette. Een geluk bij een ongeluk dus voor Palmer. Maar het was opnieuw onze Belg, Max Defourny, die zich in de kijker reed. Defourny vertrok vanop de 5de positie en zat voor een groot deel van de race vast achter rookie Ticknum. Met nog een zevental minuten te gaan vond Defourny het gat bij Portier, met een schitterende inhaalactie aan de ingang van de tunnel. Maar even later mispakte hij zich aan de chicane. Een penalty hangt eventueel dus nog in de lucht. Maar Defourny bewees wel zijn gelijk met een opeenvolging van snelste rondes die hem in het spoor van Palmer, en dus het podium, brachten. Maar enkele rijders spinden op diverse plaatsen op het circuit (met Neubauer als grootste obstakel) en dat zette een safety car procedure in werking. Het veld eindigde dus de race achter de safety car. Fenestraz voor Shwarzman en Palmer dus, en een 4de plaats voor Defourny, die door de Britse media nu al de “overtaking king” wordt genoemd.

Tussenstand (officieus): Palmer 154, Shwarzman 132, Fenestraz 108, Defourny 78, …

(foto: renault-sport/dppi)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
E-Circuit: een overzicht van deze week
In een notendop: E-Circuit
Total Spa 24: het voorprogramma in een notendop
Total Spa 24: terugval voor Ugo De Wilde in Formule Renault