Home > #Hoofdnieuws > Land Audi verslaat WRT in extremis op de Ring

Land Audi verslaat WRT in extremis op de Ring

De 45ste editie van de 24 Uur van de Nürburgring zal bij WRT nog zeer lang zuur smaken. Het Belgische team leidde met het kwartet Müller-Fässler-Frijns-Rast heel lang de wedstrijd, maar een bui op enkele minuten van de finish maakte een einde aan de dromen van het Belgische team. Land Motorsport kaapte letterlijk de zege weg en het werden Mies-De Phillippi-Winkelhock-van der Linde en niet het viertal van WRT. Bovendien verloor de WRT Audi in de allerlaatste meters ook nog eens de tweede plek. Die ging naar Palttala-Catsburg-Sims-Westbrook in de Rowe BMW.

De zege was weg”, vertelde winnaar Markus Winkelhock, “maar wat in de finale gebeurde, maakte ik nooit eerder mee. We lagen derde en de zege was niet meer mogelijk, maar we hebben het alsnog gehaald.

Land Motorsport kende in de eindfase bij het tanken wat problemen, de zege leek verloren, maar een goede bandenkeuze na een regenbui, maakte in de laatste 30 minuten dus alles anders. Het team wisselde de banden, maar in plaats van door te rijden werd auto weer tegengehouden en kreeg in extremis nog regenbanden mee. Voor De Phillippi en van der Linde is het de eerste zege, voor Mies de tweede en voor Winkelhock de derde.

René Rast (WRT): “We hebben initieel de verkeerde bandenkeuze gemaakt en zijn een tweede keer moeten binnenkomen voor een tweede stop en regenbanden, dus ging de zege verloren.

Dat WRT in de slotfase de race, die hen leek toe te komen, nog verloor, past volledig in het plaatje van de Belgen in deze editie van de 24 Uur van de Nürburgring.  Maxime Martin was de beste Belg, als 10de, in de tweede BMW M6 van Rowe, terwijl Nico Verdonck in zijn ABT Bentley als zestiende over de meet kwam. Laurens Vanthoor (Porsche) en Fred Vervisch (Audi) haalden het einde niet, terwijl Maxime Soulet (Bentley) na een inhaalrace als 21ste over de meet kwam.

In de diverse klassen waren er successen voor coureurs uit de Benelux. Met de Bentley Continental GT3 van het Bentley Team ABT was de Belg Nico Verdonck één van de winnaars in de SP9-LG-klasse, voor auto’s van de vorige GT3-generatie. Olivier Muytjens won met een Porsche Cayman de klasse V5 en Jan Sluis zegevierde met een Toyota GT86 van het Team Mathol Racing in de klasse V3. Een Nederlandse klasseoverwinning was er voor routinier Cor Euser, die met een BMW M3 CSL van het Duits/Zwitserse team Hofor Racing als eerste in de klasse SP6 eindigde.

© Facebook Land

(einde)