Home > #Hoofdnieuws > Winst voor Volkswagen in Mettet

Winst voor Volkswagen in Mettet

In Mettet werd dit weekend de Belgische manche van het WK Rallycross verreden. Naast de vierde manche van het WK stonden ook een aantal Europese klassen op het programma op het Circuit Jules Tacheny. De grote winnaar werd Volkswagen.

Kristoffersson voor Volkswagen

De Volkswagen Polo’s van de Zweed Johan Kristoffersson en de Noor Petter Solberg domineerden het ganse weekend en na de vier heats prijkte het VW-duo ook op de eerste plaatsen in de tussenstand. Voor Kristoffersson liep het even mis in zijn halve finale, waar hij werd geklopt door zijn landgenoot Timmy Hansen met zijn Peugeot 208 (Team Peugeot Hansen). Kevin Eriksson (Ford Fiesta / MJP Racing) legde in die halve finale beslag op plaats drie, met als beloning een plek in de halve finale. In de tweede halve finale was het Solberg die het laken naar zich toe trok na een snelle jokerstrategie. Zijn landgenoot Andreas Bakkerud (Ford Focus) werd daar tweede voor de kampioenschapsleider, de Zweed Mattias Ekström (Audi).

Daarna was het tijd voor een zinderende finale waarbij aanvankelijk Solberg leek  te winnen, maar na enkele ronden volgde een contact met Hansen, waarvan Solberg het slachtoffer was. Solberg moest aan een inhaalrace beginnen en kon nog als derde finishen, voor Ekström. Timmy Hansen leek de winst binnen te halen voor Peugeot, maar een lekke band bij Hansen, maakte dat Johan Kristoffersson met zijn Volkswagen de eerste zege van het seizoen pakte. Onze landgenoten Francois Duval en Michael De Keersmaecker reden een mooie wedstrijd waarbij Duval als 15de twee WK-puntjes sprokkelde met de Peugeot van Albatec Racing. Michael De Keersmaecker sloot zijn weekend als 18de af met de Fiesta.

RX2 is voor Cyril Raymond

De Fransman Cyril Raymond, regerend kampioen in deze klasse, won in Mettet voor het jonge Britse talent Dan Rooke. Onze landgenoot Guillaume De Ridder strandde op een zucht van de finale, met een vierde plek in zijn halve finale.

Touringcars en Super1600

“De droom is over”, gaf Touringcar-rijder Danny De Beuckelaer mee nadat hij terugkeerde van het bureel van de wedstrijdcommissie. De Beueckelaer won met de Volvo C30 dan wel zijn halve finale, maar hij werd teruggezet naar de laatste plek wegens licht duwwerk ten nadele van de Noor Ben-Philip Gundersen. Zonder zelf scherprechter te spelen, er worden wel meer tikken uitgedeeld in onder meer de koninginneklasse Supercars … . Alle anderen schoven een plek op met een andere Belg, Steve Volders op plek twee. In de finale werd Volders uiteindelijk vijfde en was de Noor Lars-Oivind Enerberg de winnaar.  Onze derde langenoot, Florent Hontoir, eindigde uiteindelijk vijfde in zijn halve finale. Winst in de klasse Super1600 was voor de Litouwse Skoda-rijder Kasparas Navickas. De finale-race werd wel voortijdig afgevlagd, een gevolg van een stevige koprol van de Let Artis Baumanis. Voor Davy Van Den Branden en Nick Vanalken eindigde het weekend op zaterdag, zij werden respectievelijk 22ste en 23ste geklasseerd.

De volgende wedstrijd voor het WK is er al over 2 weken, dan wordt het Britse circuit Lydden Hill bezocht.

 

You may also like
WK Rallycross: Viktor Vranckx en Johan Kristoffersson kampioen
Extreme E: Rosberg Xtreme in zee met Johan Kristoffersson
Wat doet Davy Van Den Branden in corona-tijden?
De eindejaarsvragen: Davy Van Den Branden