Home > #Hoofdnieuws > GRT Lamborghini wint thriller in Silverstone, Soulet beste Belg

GRT Lamborghini wint thriller in Silverstone, Soulet beste Belg

In Silverstone was de tweede manche van de Blancpain Endurance Cup een meer dan aangenaam kijkstuk. De winst ging naar de GRT Lamborghini van Caldarelli-Engelhart-Bortolotti, maar de Italiaanse GT kreeg de winst niet cadeau. De verschillen met de achtervolgers bedroegen nooit meer dan een handvol seconden. Op de meet was de bonus op de Mercedes van Eriksson-Buhk-Perera amper 4 tienden van een seconde!

Van bij de start werd de race in Silverstone een echte thriller, met Lamborghini, Ferrari, Mercedes en Bentley in de hoofdrol. Na een rits incidenten, gele vlaggen en safety cars, volgde de ontknoping dus op de meet, met winst voor GRT Lamborghini voor HTP Mercedes. Voor GRT Lamborghini is het de vierde zege in evenveel races. De Lamborghini won vorige week ook al de beide wedstrijden van de Blancpain Sprint Cup in Brands-Hatch en zegevierde eerder in de uithoudingsrace in Monza! Het spreekt voor zich dat Caldarelli-Engelhart-Bortolotti ook leiders blijven in de Blancpain Series. De derde plek in Silverstone was voor Mercedes, met het trio Meadows-Mortara-Marciello.

De beste Belg op de Engelse F1-omloop werd Maxime Soulet (Bentley), één plaats beter dan Maxime Martin in de ROWE BMW M6. Bertrand Baguette kwam in zijn Lamborghini als 19de over de meet. Dries Vanthoor (Audi) gaf op met een stukke koppeling. Audi kwam trouwens helemaal niet in het stuk voor.

Noteren we nog een tiende plaats in de klasse Pro-Am voor de Ferrari van Louis Machiels. In Pro-Am was de winst overigens ook voor Lamborghini met KujalaAmstutz-Kodric. In de categorie voor de gentleman drivers, reed onze landgenoot Jacques Duyver (Ferrari) naar een tweede plaats, achter de merkgenoten van Rinaldi Racing.