Home > #Hoofdnieuws > De eindejaarsvragen: Davy Van Den Branden

De eindejaarsvragen: Davy Van Den Branden

In de eindstand viel Davy Van Den Branden nipt naast het podium van het Belgische kampioenschap rallycross in de klasse Super1600. Van Den Branden blikt terug en kijkt voorzichtig verder naar 2020.

Hoe was uw autosportjaar?

Mijn rallycross seizoen 2019 begon op een schitterende manier. Op het Duivelsbergcircuit was ik tijdens de 1e wedstrijd voor het BK heer en meester in de regen met een nieuwe motor ! Ik won zowel de kwalificatiereeksen, semi en finale ! De volgende wedstrijden werden verreden in droge omstandigheden en bleek onze vermogenhandicap nog niet weggewerkt. Er werden hier en daar enkele zware tikken uitgedeeld waar we meestal bij betrokken waren. De auto en resultaten leden hier uiteraard onder. Dit jaar werd ons minste in vele jaren. Wij zijn afgelopen jaar dan wel verwend geweest met 3 titels en 2 vice kampioenschap titels! Toch werd er, door regelmaat, een 2e plaats behaald in de Belned cup en een 3e en 4e plaats in respectievelijk het NK en BK behaald.

Wat zijn de verwachtingen voor 2020?

De verwachtingen voor rallycross seizoen 2020 zijn zeer onzeker. Wegens de grote onduidelijkheid over het voortbestaan van zowel het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen als het Eurocircuit te Valkenswaard kan er geen officiële kalender gemaakt worden. Ook de weinig professionele manier van wedstrijden organiseren in België als de reglementswijzigingen d.m.v. een Facebook groepje wekt zeer grote ergenissen op. Daarom kijken we nu richting het buitenland. We zijn nu aan het bekijken of we zowel logistiek als financieel een buitenlands programma kunnen samenstellen. In enkele buurlanden liggen nog wel enkele mooie uitdagingen voor ons team. We hopen dat onze sponsors mee op de kar willen springen.

Je mooiste momenten van het afgelopen jaar?

Na enkele mindere wedstrijden ging het op het Eurocircuit in Valkenswaard weer fout. In de 1e kwalificatiereeks werd ik weer uitgeteld door een aanrijding. In de finale startte ik vanop een 6e plaats. Na 5 perfecte ronden en een mooie jokerstrategie belandde ik nog op het podium. Nogmaals het bewijs. ….never give up ? Natuurlijk was de overwinning op het Duivelsbergcircuit tijdens de 1e wedstrijd van 2019 een hoogtepunt!