Home > Circuit > In een notendop: race 2 voor GP3, F2 en WS V8 3.5

In een notendop: race 2 voor GP3, F2 en WS V8 3.5

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De Japanner Matsushita kreeg in de 2de race van de Formule 2 op Barcelona de zege in de schoot geworpen. Poleman Markelov werd opgeslokt door het peloton na een slechte start. De Canadees Latifi maakt een perfecte start en leidde het veld voor het grootste deel van de race. Maar met 4 ronden te gaan ging Latifi op zijn eentje de kattenbak in en verloor de leiding aan Matsushita. Rowland ging nog voorbij Latifi en vormde zo het eindpodium. Kampioenschapsleider Charles Leclerc realiseerde een mooie inhaalrace vanaf de 8ste positie. Met verstandige inhaalacties klom hij op tot een 4de plaats en
verstevigt zijn leiderspositie in de tussenstand. De GP2 volgt de F1 naar de volgende afspraak in Monaco.

Tussenstand Formule 2: 1. Leclerc 73, points, Rowland 47, Ghiotto 38, Markelov 34, Matsushita 31, Latifi 28,…

Maini bewijst zich in GP3

De IndiĆ«r Maini won zijn eerste GP3 race in Barcelona. Hij profiteerde van een uitstekende start, positioneerde zich binnenkant bocht en ging naar de leiding. Daarna spaarde hij zijn DRS activaties en kon mooi weglopen van de achtervolgers. Zes seconden hield de Haas F1 – development driver over op de lijn. Boccalocci en Lorandi verdeelde net als op zaterdag de resterende podiumplaatsen.

Tussenstand GP3: 1. Fukuzumi 29, 2. Lorandi 25, 3. Maini 21, 4. Boccolacci 20, 5. Hubert
20, 6. Russell 20, 7. Pulcini 18, …

Rene Binder met dubbelslag

Mooi werk van Rene Binder (Lotus) die in Monza zijn tweede opeenvolgende zege liet noteren in de World Series Formula V8 3.5. De Oostenrijker realiseerde zijn bandenwissel net voor een safety car periode en was dus ideaal geplaatst bij de herstart. Noteren we de opgave van puntenleider Celis (van de baan) terwijl poleman Fittipaldi zijn start miste en daarna wegzakte naar een 4de plaats. De Israeliet Nissany werd tweede, de Japanner Yu Kanamaru vervolledigde het podium.

In het kampioenschap is het nu Binder die aan de leiding gaat met 98 punten, voor Nissany 81 punten.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
FIA F2: Geleal overweegt te stoppen na straf
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
in een notendop: F2 en F3 (Red Bull Ring)