Home > Circuit > Mercedes en Lamborghini oppermachtig in kwalificaties Blancpain, Belgen hebben het moeilijk

Mercedes en Lamborghini oppermachtig in kwalificaties Blancpain, Belgen hebben het moeilijk

In Silverstone was Daniel Juncadella de snelste in de kwalificaties van de Blancpain Endurance Cup. In zijn AKKA ASP Mercedes GT3 was hij goed twee tienden sneller dan Mirko Bortolotti in de GRT Grasser Lamborghini. Franck Perera zette de HTP Mercedes op de derde plek.

De Belgen hadden het moeilijk op de opdrogende piste in Engeland. Dries Vanthoor was de beste landgenoot, en meteen ook de snelste Audi-rijder, met een… 21ste plek. Maxime Soulet (Bentley) werd 27ste, Bertrand Baguette (Lamborghini) 31ste en Maxime Martin (BMW) 32ste.  In pro-Am klasseerde de Audi van Christian Kelders zich als zesde en Louis Machiels (Ferrari) achtste.

In de top-20 vinden we overigens enkele BMW, Audi, McLaren, Porsche of Nissan

De sessie werd kort voor het einde met een rode vlag beëindigd. De wedstrijd start om 15u55 Belgische tijd en is live te volgen via deze link.

Foto: © SRO