Home > Circuit > In een notendop: F4 met De Wilde en Cordeel, F3 en Euroformula

In een notendop: F4 met De Wilde en Cordeel, F3 en Euroformula

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Onze jongste racende Belg, Ugo De Wilde, haalde in de eerste van de drie weekendraces van de Formule 4 op Monza, een 13de plaats. Hij eindigt daarmee net achter onze andere landgenoot, Amaury Cordeel, die een verdienstelijke race reed. De Fransman Victor Martins (reeds tweemaal winnaar op Nogaro twee weken geleden) won de race.

De vierde race van het FIA Formula 3 European Championship was een zaak voor titelfavoiriet Lando Norris (Carlin). Hij was zijn teamgenoot en poleman, de Indiƫr Jehan Daruvala, te snel af De Oostenrijker Ferdinand Habsburg (ook al een Carlin rijder) werd derde. In de tussenstand van het kampioenschap delen Lando Norris Motoparkrijder Joel Eriksson nu de leiding met een gelijk aantal punten.

In Estoril is de Euroformula aan de slag (het voormalige European F3 Open). Daar haalde de Brit Harrison Scott (RP Motorsport) de pole met 1’31″242, met kilometers voorsprong op de tweede startplaats, Rus Nikita Troitskiy (Drivex), 1’32″005.