Home > #Hoofdnieuws > In een notendop: FIA F3, Indycar, F4 NEZ en GP3

In een notendop: FIA F3, Indycar, F4 NEZ en GP3

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

 • De Indische rookie Jehan Daruvala (foto: fiaf3european) haalde voor Carlin, met een tijd van 1’44″105, de pole binnen voor de race van het EK Formule 3 in Monza. Het Carlin team domineerde de eerste kwalificatiesessie en dat was toch verrassend aangezien de Britse titelfavorieten Lando Norris en Callum Ilott respectievelijk de voorafgaande testsessie en de vrije trainingen hadden beheerst. Norris (Carlin, 1m44.135s) haalde de 2de startpositie voor Jake Dennis (Carlin, 1m44.202s). Daarna volgen Callum Ilott (Prema Powerteam, 1m44.370s) en Ferdinand Habsburg (Carlin, 1m44.552s). Kampioenschapsleider Joel Eriksson (Motopark, 1m44.554s), plaatste zich als zesde.
 • In het Indycar kampioenschap haalde Helio Castroneves met de Penske-Dallara-Chevrolet zijn 49ste pole binnen. Op het circuit van Phoenix (Arizona) domineerde hij en met een rondje van 194.905 mijl/uur vestigde hij een nieuw baanrecord. Voor de Europeanen: dat betekent een snelheid van 313.669 km/u…gemiddeld!!! De avondsessie zag een tweede plaats voor Will Power (Penske-Dallara-Chevrolet, 194,017 m/u) voor JR Hildebrand (Carpenter) en Josef Newgarden, allen op Dallara-Chevy.
 • De Formule 4 “NEZ” neemt stilaan vorm aan. Het kampioenschap voor de “Northern European Zone” wordt georganiseerd door de Formule Renault specialisten van Koiranen en zij stelden een kalender voor met 7 afspraken. Een groot contingent aan Russen zouden geïnteresseerd zijn en voorlopig telt deelnemerslijst 21 rijders. Het team SMP Racing, tevens één van de hoofdsponsoren van de serie, komt aan de start met Nikita Volegov, Vladimir Tziortzis, Alexander Smolyar, Ivan Berets, Mickael Belov, Abdullayev Gulhuseyn en Milen Ponomarenko (de enige vrouw van het gezelschap). Verder zijn er een aantal Finnen zoals titelfavoriet Tuomas Haaplainen, Juuso Puhakka, Elias Niskanen en Sami-Matti Trogen (afkomstig uit…de rallycross!). Het veld wordt aangevuld met de Esten Jan-Erik Meikup, Tristan Charpentier en de Deen Christian Lundgaard (recent opgenomen in de Renault Sport Academy).
 • kalender NEZ 2017
  20/05 Sochi (Rusland)
  28/05 Smolensk Ring (Rusland)
  04/06 Ahvenisto (Finland)
  02/07 Parnu (Estland)
  15/07 Moscow Raceway (Rusland)
  20/08 Moscow Raceway (Rusland)
  22/10 Assen (Nederland)
 • Ook de GP3 series bereiden zich stilaan voor op hun seizoen. Zij werkten in de voorbije weken een dubbele test af in Spanje, op de pistes van Barcelona en van Valencia. De heersers van deze testsessie bleken de Italianen Alessio Lorandi (Jenzer) en Dorian Boccolacci (Trident). Jack Aitken en Academy winnaar Anthoine Hubert vormen het speerpunt voor ART terwijl wonderboy Santino Ferrucci voor DAMS aantreedt. Hij vormt een team met de Sauber development driver, de Colombiaanse Tatiana Calderon. De meest opvallende naam in de lijst is Giuliano Alesi. Inderdaad, de zoon van Ferrari icoon Jean Alesi werkt het seizoen af met het Italiaanse Trident.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
Circuit: IndyCar seizoen begint op zes juni
In een notendop: de overlijdens van grootheden uit de autosport en ERC
Autosport: de stand van zaken

Leave a Reply