Home > Circuit > In een notendop: F3 Euroseries, Indycar en Euroformula

In een notendop: F3 Euroseries, Indycar en Euroformula

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

  • In Monza pakte de Zweed Joel Eriksson (Motopark) de beide pole positions voor de races op zondag. In race 2 kon hij daarvan al ééntje verzilveren want hij reed vanop pole naar de winst. Lando Norris (Prema) sloot aan op de tweede plaats. Mooi prestatie in die 2de race van rookie Mick (zoon van…) Schumacher, die de derde podiumtrede bezette. De laatste race van het weekend was echter voor die andere Britse eenzitter-hoop, Callum Ilott (Prema). Hij eindigde in de derde race voor Lando Norris (Carlin) en Maximilian Günther (Prema Powerteam). Eriksson blijft leider in de tussenstand maar gaat naar Pau met amper één punt voorsprong op Norris.
  • In de Euroformula, de voormalige F3 Open, waren de zeges op Estoril in de beide races voor de Brit Harrison Scott (RP Motorsport). Hij leidt uiteraard ook de tussenstand in het kampioenschap voor de Duitser Jannes Fitje.
  • In Phoenix (Arizona) won Simon Pagenaud de eerste oval race van het Indycar kampioenschap. Hij ging Penske ploeggenoot Will Power voor, en neemt tevens de leiding van het kampioenschap.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply