Home > F1 > McLaren en Vandoorne kennen productieve test in Bahrein

McLaren en Vandoorne kennen productieve test in Bahrein

Stoffel Vandoorne en McLaren hebben er een goede test opzitten in Bahrein. De F1-teams mochten na de race van vorige week twee dagen langer op het circuit van Sakhir blijven voor een van de weinige tests die tijdens het seizoen valt. Mercedes en Ferrari prijkten op beide dagen helemaal bovenaan de tabellen.

De eerste dag verliep vrij dramatisch voor McLaren-testrijder Oliver Turvey, die slechts 17 rondes kon rijden en ook laatste was in de sessie. Tijdens de tweede dag was het de beurt aan onze landgenoot Stoffel Vandoorne om in de oranje-zwarte McLaren plaats te nemen. Tot ieders verbazing ging de test zeer vlot: de 25-jarige Vlaming kon zonder problemen 82 rondjes afwerken en klokte zelfs de vierde tijd van de dag. “Dit was de beste dag van het seizoen”, jubelde Vandoorne na afloop. Voor het geplaagde McLaren-team was het na alle problemen ongetwijfeld zeer hoopgevend om een probleemloze testdag af te kunnen werken.

Mercedes was met respectievelijk Lewis Hamilton en Valtteri Bottas op beide dagen het snelst, gevolgd door Ferrari. Op de eerste dag mocht de Italiaan Antonio Giovinazzi, die in Australië en China mocht invallen bij Sauber, in de rode wagen rijden. Op de tweede dag was het WK-leider Sebastian Vettel die in de auto plaatsnam. Daniel Ricciardo (Red Bull) was derde op de eerste dag, op de tweede dag was die eer voor Carlos Sainz Jr. (Toro Rosso) weggelegd.

De volgende tests zijn pas op 1 en 2 augustus op de Hungaroring, vlak na de Grote Prijs van Hongarije. De teams bereiden zich nu voor op de volgende race op de kalender, de Grote Prijs van Rusland, die in Sochi wordt gereden.

You may also like
F2: Amaury Cordeel snelt naar een twaalfde plek op tweede trainingsdag
Stoffel Vandoorne: “F1 is fake wereld”
FE: Vandoorne en D’Ambrosio klaar voor Monaco
F1 Bahrein: Drama bij Ferrari schenkt Mercedes dubbel

Leave a Reply