Home > #Hoofdnieuws > F2: Amaury Cordeel snelt naar een twaalfde plek op tweede trainingsdag

F2: Amaury Cordeel snelt naar een twaalfde plek op tweede trainingsdag

Vandaag stond in Bahrein de tweede dag van de voorjaarstesten op het programma voor de F2. De elf teams zijn bezig aan de voorbereiding voor het nieuwe seizoen dat op 19 maart in Bahrein van start gaat.  De Belg Amaury Cordeel (Van Amersfoort Racing) werd vandaag twaalfde op een kleine seconde van Liam Lawson (Carlin) die het snelst was.

Foto’s: ©Dutch Photo Agency

Op het Bahrain International Circuit hebben de rijders vandaag weer vijf uur getest en net zoals gisteren lagen de tijden dicht bij elkaar. Met de top 14 binnen de seconde. Zelfs in de training zien we al dat het F2-veld erg competitief is. De Nieuw-Zeelander Liam Lawson was vandaag de snelste met een 1’41”623. Ralf Boschung (Campos) werd tweede en Theo Pourchaire (ART Grand Prix) derde.

Onze Belg op de grid werd na een moeilijk begin toch nog twaalfde. Gisteren werd hij 21ste. Zijn teamgenoot Jake Hughes was elfde met minder dan een tiende bonus op onze landgenoot.

Cordeel vertelde na de tests: “In het begin van de dag hadden we een bekabelingsprobleem wat ons bijna de hele voormiddag kostte. ‘s Middags konden we dan testen met harde banden om te zien of de wagen het over een lange afstand kon volhouden. In het laatste uur hebben we dan nog enkele quali-laps gedaan om een beeld te krijgen waar ik sta in vergelijking met mijn ploegmaat. Met mijn twaalfde plek ben ik wel tevreden, het ligt allemaal zo dicht bij elkaar en dat maakt het allemaal zo spannend.

SAKHIR (BH), 1-4 March 2022: F2 and F3 Pre season test at Bahrain International Circuit. Amaury Cordeel #25 VAR. © 2022 Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency
You may also like
F2 Bahrein: Amaury Cordeel blikt terug
F2 Bahrein: Geweldige inhaalrace brengt Richard Verschoor in Bahrein meteen eerste punten
In een notendop: F2 – F3
F2 Bahrein: Boschung dominant in sprintrace, Cordeel eindigt voorlaatste