Home > Circuit > In een notendop: F2, F3, F4 en World Series V8

In een notendop: F2, F3, F4 en World Series V8

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Formule 2 Bahrein: Markelov met gedurfde strategie
De Rus Artem Markelov werd de ietwat verrassende winnaar van de eerste F2 race in 2017. Vanop pole leek Charles Leclerc voor Prema Racing lange tijd op de zege af te stevenen. Daarna leek de race een zaak van de Nato (Arden). De slimste van het pak bleek dus Markelov (Russian Time), die met een latere pitstop het beste uit zijn beschikbare banden wist te halen en op het einde van de race Nato en Leclerc eenvoudigweg ter plaatse liet. “De ingenieur zei me de hele tijd van geduld te oefenen. Op het einde van de race gaf hij me het sein om voluit te gaan. Het was een geweldige strategie.” McLaren protégé Nyck De Vries reed tweemaal doorheen zijn banden en strandde op de 10de plaats. De pole voor de sprintrace morgen komt in het systeem van “omgekeerde startvolgorde” toe aan de vroegere teamgenoot van Stoffel Vandoorne: de Japanner Matsushita (ART). Hij start voor Ghiotto en Albon.

Formule 3 Silverstone: Eriksson toont zich, Schumacher beste rookie
Ook de tweede race van het weekend voor de F3 Euroseries werd een mooi kijkstuk met veel spanning en vele duels. Opvallend: de favorieten lieten steken vallen. Topfavoriet Lando Norris maakte een zwakke start en moest zich opnieuw een weg naar voren vechten. Hij strandde op een 9de plaats. Poleman Ilott liet zich bij de start eveneens verrassen door Joel Eriksson, ook hij moest achtervolgen. Eriksson (Motopark) beheerste echter zijn zaken en controleerde de voorsprong van een terugkerende Ilott.  Jake Hughes eindigde derde. Mick Schumacher (de zoon van de zevenvoudige wereldkampioen, middenste op de podiumfoto) reed opnieuw een zeer goede race, vol duels en vechtlust, en werd op de 6de plaats algemeen geklasseerd als beste rookie. Morgen is er de laatste race van het weekend voor de F3 op Silverstone.

Formule 4 Nogaro: pole voor Martins, Cordeel verdienstelijk 9de
In de Franse F4 was de pole voor Victor Martins. Onze landgenoot Amaury Cordeel trok zich goed uit de slag met een 9de startpositie. Ugo De Wilde sloot af op een 16de en laatste plaats op de Franse omloop. Morgen rijden de jonge piloten van de Franse F4 op Nogaro 3 races.

World Series V8 3.5: Fittipaldi in dominante race
Nog op Silverstone was de zege bij de debuutrace van de World Series 2017 voor de kleinzoon van dubbelkampioen F1 Emerson Fittipaldi.  Pietro vertrok vanop pole en had op een opdrogende piste weinig moeite met de tegenstand. Toen Pietro Fittipaldi op zijn Lotus het gas wat loste in de eindfases van de race kon de Rus Orudzhev inlopen. De derde trede van het podium was voor de Mexicaan Alfons Celis, door velen getipt als de grootste uitdager voor Fittipalde. Morgen is er de hoofdrace, met de verplichte pis

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
FIA F2: Geleal overweegt te stoppen na straf
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
in een notendop: F2 en F3 (Red Bull Ring)

Leave a Reply