Home > #Hoofdnieuws > 2017 voor… Hanne Terium

2017 voor… Hanne Terium

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Het moeten niet altijd mannen zijn die racen op circuits en rallywegen. Naast de gevestigde waarden zoals Angelique Detavernier en andere Sarah Bovy, is er jong geweld dat staat te trappelen om vooraan mee te racen. Een van hen is Hanne Terium. Hanne is 19, komt uit Neeroeteren en kreeg het racen en de autosport met de paplepel mee binnen. Haar vader Edgard Terium is letterlijk de grote man achter EMG Motorsport en de jongedame gaat dus nu zelf ook het circuit op.

Hanne, wat zijn de plannen voor 2017?

Ik zet dit seizoen mijn eerste stappen op circuit om te racen, maar echt nieuw is de omgeving van de racerij niet voor me. Ik ben geboren in de autosport omdat mijn papa zijn eigen team runt, met name EMG Motorsport. Ik ben van kleins af aan altijd meegegaan naar het circuit en vanaf mijn 12de ben ik begonnen met karting, om dus dit jaar de stap naar de autosport te zetten. Ik rij in Belcar Endurance in de BMW 325i Clubsport Trophy van het Skylimit Yokohama Race Team, samen met Nicolas Hermans en de al redelijk ervaren Davy Suffeleers. We starten onder nummer #69. Ik heb de laatste maanden intensief getraind met Wiebe Wijtzes en ik heb bijzonder veel van hem opgestoken. Ook Steve Vanbellingen staat me met raad en daad bij. De Belcar Endurance start volgend weekend in Spa en het hoogtepunt is uiteraard de 24 Hours of Zolder in Augustus. Ik kan amper wachten om er aan te beginnen. Overigens ben ik ook Ambassadrice voor Circuit Zolder, ook iets waar ik trots op ben.

Wat is je ultieme autosportdroom?

“Mijn ultieme racedroom is winst in de 24 Uur van Zolder!”

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/04/17968194_1365483786839415_2080017974_o.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply