Home > Circuit > Britten boven in opener ELMS Silverstone, United Autosport wint

Britten boven in opener ELMS Silverstone, United Autosport wint

In Silverstone werd de eerste race van de European Le Mans Series een bijzonder aangenaam kijkstuk. Pas in de slotfase werd de strijd om de zege beslecht. Op 2 minuten van het einde ging Filipe Albuquerque in de United Autosport Ligier JSP217 voorbij aan Ryo Hirakawa (G-Force Oreca 07), die door zijn rubber zat. De winst was dus voor het Britse team United Autosport, met Albuquerque-Owen-de Sadeleer. “Het is een schitterende zege die pas helemaal op het einde tot stand kwam, maar daarom niet minder mooi”, aldus de Portugees.

De tweede plek was voor het trio Rojas-Hirakawa-Roussel, voor de verrassende High Class Racing Dallara P217 van Andersen-Fjordbach. Drie merken dus in de top 3 van de opener van de European Le Mans Series, met een top 6 binnen de ronde. Prima werk van de organisator dus. Noteren we nog de winst van alweer United Autosport in LMP3 (Falb-Rayhall), terwijl de zege in GTE ook al naar een Brits team ging met de TF Sport Aston Martin (Yoluc-Hankey-Thiim).

Foto: JEP – www.jakobebrey.com

Leave a Reply