Home > Rally > Divers > Nieuwpoort Drivers Days met eerste volledig elektrische rally

Nieuwpoort Drivers Days met eerste volledig elektrische rally

Op zaterdag 20 mei organiseren Nieuwpoort Drivers Days de allereerste Electric Rally aan de Belgische Kust.

De rally is volt het klassieke concept, er worden twee ritten gereden van elk 70km aan de hand van een roadbook bolletje-pijl. Deze rally is bedoeld voor 100% elektrische wagens, hybrides en range extenders worden dus niet toegelaten. In principe is iedere EV dus welkom, ook de auto’s met een kleinere range kunnen hier aan hun trekken komen. Er komen twee ‘laaddorpen’ op de zeedijk van Nieuwpoort waar in totaal tien 22kW laadpalen ter beschikking worden gesteld door het Nederlandse ‘FLOW charging’. Iedereen zal kunnen bijladen met behulp van een laadpas.

Op zondag 21 mei 2017 wordt Nieuwpoort Bad het decor voor de allereerste editie van de Nieuwpoort Drivers Days Oldtimer Rally.  Op het programma daar staan twee ritten langs de pittoreske landelijke wegen die het hinterland van de Westkust te bieden heeft, volgens het alom bekende principe van bolletje pijl.

You may also like
Extreme E: Spark Technology ontwikkelt elektrische SUV
VAS: Opnieuw hybride nulwagen in Moorslede
Elektrische formules trekken Belgen aan
Belgische Solar Team naar extreme Carrera Solar Atacama

Leave a Reply