Home > #Hoofdnieuws > Guillaume De Ridder met uitgebreide plannen in rallycross

Guillaume De Ridder met uitgebreide plannen in rallycross

Onze landgenoot Guillaume De Ridder plant een rallycross-carrière richting WK met een tussenstap langs de RX2, voorheen de RX Lites. De wagens in RX2 zijn alle identieke vierwiel aangedreven machines met 320 PK en krijgen dit jaar een kampioenschap gespreid over 7 wedstrijden, te beginnen in Mettet tijdens het weekend van 12 tem 14 mei. Daarna gaat het naar Lydden (Engeland, 26-28 mei) , Hell (Noorwegen, 9-11 juni), Höljes (Zweden, 30 juni – 2 juli), Trois-Rivières (Canada, 4-6 augustus), Lohéac (Frankrijk, 1-3 september) en Kaapstad (Zuid-Afrika, 10-12 november).

De Ridder was dit jaar al tweemaal aan het werk te zien in de SRX-cup (Ssangyong) in Maasmechelen en Mettet. Daarvoor was de 24-jarige Belg actief in karting en in rally.  Nu bereidt hij zich dus voor op een eerste seizen in RX2 dat hij ziet als een leerjaar om in 2018 mee te knokken voor de titel in diezelfde klasse. Op lange termijn wil hij dan doorgroeien naar het Wereldkampioenschap Rallycross. In RX2 kent De Ridder ondertussen al een aantal van zijn tegenstanders met onder meer de Zweed William Nilsson, de Amerikaan Tanner Whitten en de Zweden Andreas en Jessica Bäckman (broer en zus). In Engeland zoekt ook het jonge talent Dan Rooke naarstig naar steun om een campagne in RX2 af te werken. Rooke is de regerende kampioen in Engeland in de klasse Supercars.

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium

Leave a Reply