Home > #Hoofdnieuws > Hontoir wil meer

Hontoir wil meer

Florent Hontoir kreeg afgelopen zondag niet de makkelijkste omstandigheden onder de wielen geschoven om te debuteren in rallycross. Dat deed hij bij de Supernationals onder 2 liter. Voor zijn eerste ervaring in deze discipline zocht en vond de zoon van voormalig rallycrosser Jean-Pol Hontoir een Skoda Fabia bij Patrick Mertens.

Mertens is ondertussen een bezige bij wat het verhuren en verkopen van rallycrossmateriaal betreft, hij is immers ook actief bezig met de Beetle Cup, een nieuwe demo-klasse die de VAS-wedstrijden volgt. Tussendoor vond hij toch de tijd  de Fabia, een wagen in Touringcar-configuratie, klaar te stomen voor Florent Hontoir. De vorige eigenaar van de wagen was de betreurde Jean-Michel Laurant, die afgelopen jaar tragisch om het leven kwam bij werken in zijn garage. Laurant is een goeie kennis van Mertens en de familie Hontoir en de tweede BK-wedstrijd in Mettet bracht dan ook wat emoties met zich mee.

De wedstrijd zelf verliep niet zo makkelijk maar toch kon Hontoir plaatsnemen op de startgrid van de Q-finale en ook daar de nodige rondjes afwerken. Achteraf heerste er tevredenheid en kreeg de test de stempel “geslaagd” mee. De plannen worden dan ook verder geconcretiseerd om ook deel te nemen aan de EK-wedstrijden in Mettet, Lydden (GB) en Buxtehude (D) en ook de BK-wedstrijden van Maasmechelen staan reeds op de planning voor Florent Hontoir.

You may also like
Wat doet Patrick Mertens in corona-tijden?
Volkswagen leidt in Mettet
Prima start voor Danny De Beuckelaer in Mettet
WK en Euro Rallycross: Mettet in zicht

Leave a Reply