Home > #Hoofdnieuws > Volkswagen leidt in Mettet

Volkswagen leidt in Mettet

In Mettet is het dit weekend tijd voor de Belgische manche van het WK Rallycross. Het Volkswagen-duo Johan Kristoffersson en Petter Solberg leidt na twee reeksen in de “Coyote World RX of Belgium” en de Belgen spelen mee voor de ereplaatsen. Ook de Europese series racen in Mettet.

Volkswagen leidt de dans

De Noor Solberg won de eerste heat en in de volgende heat was zijn Zweedse teamgenoot Kristoffersson een fractie sneller. Ze voeren nu de tussenstand aan met elk 95 punten en aangezien Kristoffersson de laatste was die een heat won, prijkt deze op de eerste plaats. De Fransman Sébastien Loeb is voorlopig derde met zijn Peugeot 208. Onze landgenoten Francois Duval (Peugeot 208) en Michael De Keersmaecker (Ford Fiesta) doen het verre van slecht en zij staan respectievelijk op de 15de en 17de plaats. Zondagvoormiddag wordt in de overige twee heats beslist wie uiteindelijk naar de halve finales mag.

RX2 ook aan het werk

Ook de RX2-rijders werkten twee reeksen af. Hier leidt de Zweed Simon Olofsson voor de Brit Dan Rooke. Guillaume De Ridder verdedigt de Belgische driekleur met verve en strandt voorlopig op een negende stek, een plek die recht geeft op een halve finale. Dat heeft hij mede te danken aan een prima vierde tijd in de tweede reeks.

Touringcars en Super1600

Alle vier heats voor de klassen Touringcars en Super1600 werden vrijdag en vandaag, zaterdag, afgewerkt. In Super1600 kwamen onze landgenoten Davy Van Den Branden en Nick Vanalken op een 23ste en 24ste plaats uit. Helemaal vooraan is het de Let Artis Baumanis (Skoda Fabia) die de fase van de reeksen als eerste afsloot. De Fransman Jimmy Terpereau is hier voorlopig de verrassing van het weekend, hij is vierde met zijn Citroën C2. Alle drie de Belgen in de klasse Touringcars mogen zondag deelnemen aan de halve finales. Danny De Beuckelaer (Volvo C30) werd vijfde, Steve Volders (Ford Fiesta) staat zevende en Florent Hontoir is elfde met zijn Skoda Fabia. De Noor Ben-Philip Gundersen (Ford Fiesta) is hier voorlopig leider.

Zondag begint de dag om 8u30 met een warm-up voor alle categorieën.

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium