Home > #Hoofdnieuws > Prima start voor Danny De Beuckelaer in Mettet

Prima start voor Danny De Beuckelaer in Mettet

Tijdens het WK-rallycross-weekend te Mettet werd vandaag reeds de eerste heat afgewerkt door de rijders van de klassen Touringcars en Super1600, dat in het kader van het FIA Europese Kampioenschap.. En de SRX-cup heeft vandaag als supportklasse reeds alle drie de reeksen afgewerkt.

Bij de Touringcars begon onze landgenoot Danny De Beuckelaer met zijn Volvo C30 erg goed aan het weekend. In het spoor van Ben-Philip Gundersen, de regerend Europees kampioen in deze klasse, wist hij een vierde tijd te realiseren. De beste tijd was voor de Noor Lars-Oivind Enerberg met zijn Ford Fiesta. Steve Volders (Ford Fiesta) vinden we terug op plaats negen nadat hij niet helemaal foutloos bleef in zijn reeks en Florent Hontoir (Skoda Fabia), de derde Belg in deze klasse, staat momenteel elfde.

In de druk bezette klasse Super1600 vinden we Davy Van Den Branden (Citroën DS3) met een zestiende stek terug in de ruime middenmoot. Nick Vanalken is met zijn VW Polo voorlopig twintigste. Het is de Let Artis Baumanis met zijn Skoda Fabia die hier de besttijd wist te realiseren.

De WK-rijders werkten in de vooravond een eerste training af, net als de RX2-piloten. De Noor Petter Solberg was de snelste van het WK-pak met zijn VW Polo. Francois Duval klokte met de Albatec-Peugeot een dertiende tijd en Michael De Keersmaecker werd twintigste. Het Britse talent Dan Rooke was de beste in de klasse RX2. Guillaume De Ridder werd negende.

Zaterdag begint de actie om 9u met de warm-up voor S1600 en Touringcars. Daarna werken de Wk Supercars en RX2’s een tweede traningssesie af alvorens de heats opnieuw aanvangen.

(foto Johan Dingenen)

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium