Home > #Hoofdnieuws > Cyril Raymond verdedigt zijn RX2-titel, 5 wedstrijden voor De Ridder

Cyril Raymond verdedigt zijn RX2-titel, 5 wedstrijden voor De Ridder

De Fransman Cyril Raymond zal zijn titel in RX2, de nieuwe naam voor de klasse RXLites, verdedigen. RX2 is een supportklasse naast het WK Rallycross en de kalender bestaat dit jaar uit 7 wedstrijden. “De titel binnnenhalen was mijn grootste prestatie tot dusver in mijn carrière. En mijn belangrijkste doelstelling dit jaar is die titel behouden.”

RX2 is een klasse waarbij de rijder het verschil maakt. De wagens zijn allemaal identiek en ontwikkeld door OMSE (Olsbergs MSE) en worden geproduceerd in Turkije in samenwerking met Avitas Motorsport. De Fiesta-silhouettes beschikken over 310 PK en zijn vierwiel aangedreven.

De seizoensopener is voorzien voor Mettet, op het Circuit Jules Tacheny, en dat tijdens het weekend van 13 en 14 mei. Afgelopen weekend werd tijdens een persconferentie bekendgemaakt dat onze landgenoot Guillaume De Ridder alvast de manche in Mettet zal betwisten in deze klasse. De Ridder won begin maart nog de allereerste manche ooit van de SRX-cup op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen. Daarmee toonde de 24-jarige  alvast uit het goede rallycross-hout gesneden te zijn. Als het resultaat halfweg mei in Mettet meevalt, zou de kans wel eens groot kunnen zijn dat we De Ridder nog méér aan het werk zien in RX2. (*)

De volledige RX2-kalender ziet er zo uit :
12-14 mei : Mettet (België)
26-28 mei: Lydden Hill (Engeland)
9-11 juni: Hell (Noorwegen)
30 juni – 2 juli: Höljes (Zweden)
4-6 augustus: Trois-Rivières (Canada)
1-3 september: Lohéac (Frankrijk)
10-12 november: Kaapstad (Zuid-Afrika)

(*) Update : Ondertussen geeft Guillaume De Ridder zelf mee op zijn facebook-pagina de vijf manches in Europa te betwisten. Het is de eerste maal dat een Belg in deze klasse zoveel manches betwist in één seizoen.

You may also like
BK Rallycross: aftellen naar de opener in Mettet
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw

Leave a Reply