Home > #Hoofdnieuws > ADAC GT: Vanthoor en Weerts met dominante overwinning

ADAC GT: Vanthoor en Weerts met dominante overwinning

Vandaag werd de tweede race van ADAC GT Masters op de Lausitzring verreden. Gisteren eindigden Dries Vanthoor en Charles Weerts slechts op een 21ste plaats na een kleine slipper van Weerts, maar vandaag kon men het jonge duo op geen enkele fout betrappen.

Foto ©: ADAC GT Masters

Vanthoor zette de #32 Audi R8 GT3 op de pole en kon in zijn openingsstint een gat slaan van maar liefst 8 seconden in een zeer competitief veld. Ter illustratie: 31 van de 32 wagens bevonden zich binnen een seconde van elkaar tijdens de kwalificaties. Na de wissel kon Weerts het gat verder vergroten naar 14 seconden maar een safety car bracht daar verandering in. De jonge Weerts liet zich echter niet van zijn stuk brengen en behield de eerste plaats.

Stolz – Engel eindigden op een tweede plek in de Toksport WRT Mercedes-AMG GT3 en leiden nu het kampioenschap na hun overwinning van gisteren. Renauer – Müller eindigden als derde in de Precote Herberth Motorsport Porsche. Niels Lagrange en Clemens Schmid haalden de finish niet.

Geven we u tenslotte nog even mee dat dit slechts het eerste seizoen is van het Belgische WRT in dit competitieve GT3-kampioenschap en dat hun twee jonge snaken (Weerts 19 jaar, Vanthoor 22) meteen de overwinning pakten tijdens het eerste weekend…

Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Uithouding: broers Vanthoor starten hun eigen podcast
Ring 24: het laatste uur door de lens van Joachim Cieters
In een notendop: TCR Europe – ADAC GT – GT Open – GT Cup Open