Home > #Hoofdnieuws > DTM Spa: Rast pakt zijn 18de!

DTM Spa: Rast pakt zijn 18de!

Het DTM heeft zijn bezoek aan de Belgische Ardennen achter de rug. René Rast won de tweede race van het weekend, nipt voor de winnaar van gisteren, Nico Müller, meteen de eerste leider in het kampioenschap. Audi bevestigde de suprematie van zaterdag, met de plaatsen drie, vier en vijf voor Robin Frijns, Jamie Green en Mike Rockenfeller. Het Belgische RBM BMW was weer best of the rest, met een zesde stek voor de Zuid-Afrikaan Sheldon Van der Linde.

Het was de 18de zege al voor de dubbele DTM-kampioen, die zonder meer weer één van de titelkandidaten is, net als de nummer twee van zondag en puntenleider, Nico Müller. De twee Audi-rijders maakten er tijdens de tweede race een leuk kijkstuk van, dat tot op de meet duurde. Opvallend, de Hankook-rubbers zijn duidelijk beter bestand tegen het frissere weer van vandaag, dan tegen het zeer hete weer van gisteren, zaterdag.

Wie zijn banden misschien wel te laat wisselde, was de Limburger Robin Frijns. Frijns had kans op de zege, maar kwam na een late pitstop buiten op 15 seconden van de heren voor hem. Hij reed verder een eenzame race, ver voor Green en Rockenfeller, die de top-5 volmaakten. BMW ledigde ondertussen de kelk van de vernedering, met een zesde plaats voor Van, der Linde, net voor de laatste Audi Sport-rijder, Loïc Duval. Voor WRT waren er geen punten weggelegd, al reed Ferdinand Habsburg wel een mooi eerste deel van de wedstrijd.

In de puntenstand leidt Müller met 46 punten, voor Rast met 39, 30 voor Green en 22 voor Frijns en Rockenfeller, allemaal met Audi uiteraard. Volgende afspraak van het DTM: 15 en 16 augustus op de korte omloop van de Lausitzting.