Home > Circuit > In een notendop: FIA F2 – FIA F3 – Porsche Supercup (Silverstone, zondag)

In een notendop: FIA F2 – FIA F3 – Porsche Supercup (Silverstone, zondag)

  • FIA F2 race2 – Een goede start legde de basis voor de zege van Dan Ticktum (DAMS) in het voorprogramma van de F1. De Brit hield zijn voorsprong vast tot het einde van de race, al moest hij daarvoor wel een aandringende Christian Lundgaard (ART) afhouden. Lundgaard ruilde een tweede plaats in voor een vierde bij een late safetycar toen hij nieuwe banden ging halen. Het bracht wel op want hij kon al snel voorbij Zhou en Deletraz om op 3/10de van de leider te stranden. Deletraz (Charouz) erfde nog de derde plaats nadat de Chinees Zhou (UNI Virtuosi), weeral in zeer goed doen, iets te gretig op zoek ging naar de tweede plaats en met een spin uiteindelijk op de negende eindpositie belandde. In het kampioenschap blijft Premarijder Shwartzman (vandaag 13de en buiten de punten) aan de leiding voor (een vandaag eveneens puntenloze) Illot.
  • FIA F3 race2 – Een spannende zege was er ook voor Alex Smolyar (ART), die in de eindfases een opzittende Beckmann (Trident) diende af te houden. Clement Novalak (Carlin) mocht op de derde podiumtrede na een sterke race. Kampioenschapsleider Oscar Piastri (Prema) viel vandaag uit (de DRS vleugel bleef open staan) maar hij blijft wel aan de kop van de tabel, voor zijn teamgenoot Logan Sargeant, vandaag zesde.
  • Porsche Supercup – De snelste merkencup ter wereld demonstreerde de kunst van het slipstream-rijden op Silverstone. Larry Ten Voorde (GPElite) ging vanop pole naar de zege, voor zijn teamgenoot Van Splunteren en voor Jaxon Evans (BWT Lechner), en zo bleven de startposities behouden aan de finish. Ook Florian Latorre (CLRT) werd vierde en Jaap Van Lagen (FACH Auto Tech) vervolledigde een zeer Nederlands getinte top-5. Kampioenschapsleider Dylan Pereira (BWT Lechner) eindigde als zesde maar behoud zijn eerste plaats in de tussenstand.

    Zowel voor de F2, de F3 als de Porsche Supercup is er volgende week alweer een nieuw raceweekend met de F1 70 verjaardags-Grand Prix.

foto Ten Voorde: ©porsche presse