Home > Industrie > Een historische viering: 110 jaar Alfa Romeo

Een historische viering: 110 jaar Alfa Romeo

Vandaag viert Alfa Romeo officieel zijn 110e verjaardag door de deuren van zijn historisch museum in Arese te heropenen.

Bezoekers krijgen toegang tot delen van het museum die voorheen niet toegankelijk waren voor het publiek. Nog eens 150 voertuigen, trofeeën, kunstwerken en motoren zullen er te zien zijn. “Alfa Romeo in Uniform” is een nieuwe sectie gewijd aan de auto’s van de Carabinieri – het nationaal politiekorps van Italië – die zal worden ingehuldigd.

Clubs, bezoekers en fans zullen ook worden betrokken: door deel te nemen aan een flash mob en een spectaculaire parade op het interne circuit van het museum. De nieuwe limited edition Giulia GTA maakt zijn eerste publieke verschijning. Het Alfa Romeo Museum opent ook de tentoonstelling “Tour of 110 Years”, die speciaal voor deze gelegenheid is gemaakt: zes video’s die samen een fascinerende virtuele tour vormen.

Voor degenen die niet ter plaatse aanwezig kunnen zijn, zal er vandaag om 15u30 een webcast worden gehouden, met deelname van het Alfa Romeo Racing ORLEN-team: Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi. De feestelijkheden van het museum gaat door tot zondag 28 juni. Het museum zal open zijn met verscherpte maatregelen om de veiligheid en gezondheid van de bezoekers en het personeel te waarborgen.

You may also like
Alfa Romeo viert de 60ste verjaardag van ‘Autodelta’ op het circuit tijdens de première van het wereldkampioenschap F1 2023
F1 Spa: drie vragen voor Valtteri Bottas
F1 Bahrein the day after: extatische Ferrari en Haas, Red Bull en McLaren blijven met een kater achter
F1 Bahrein: blije reacties bij Ferrari en Red Bull, Mercedes weer met voeten op de grond