Home > F1 > F1 Bahrein: blije reacties bij Ferrari en Red Bull, Mercedes weer met voeten op de grond

F1 Bahrein: blije reacties bij Ferrari en Red Bull, Mercedes weer met voeten op de grond

Een eerste kwalificatie na een reglementswijziging is altijd spannend omdat je niet weet welke wagen het sterkst zal zijn. Na de jaren van dominantie van Mercedes, lijkt dat niet meer het geval te zijn, want de beide Mercedes starten in Bahrein vanop plaats vijf en negen. Charles Leclerc en Ferrari daarentegen hebben de regels naar hun hand kunnen zetten, want de Monegask start op pole.

foto: © Ferrari

Na de kwalificatie lieten verscheidene teams van zich horen en natuurlijk was daar een gelukkige Charles Leclerc bij: “Ik ben heel blij met deze pole, maar besef wel dat het maar kwalificatie is. Morgen zijn de punten te verdienen, waar we vandaag staan hebben we te danken aan iedereen die de voorbije twee jaar hard heeft gewerkt en daardoor zijn we weer klaar om mee te vechten.” Ook zijn teamgenoot Carlos Sainz start vooraan, met een derde tijd staat hij morgen op de tweede startrij. “P3 is een veelbelovend begin, maar dit is nog maar de kwalificatie. Proficiat aan Charles en het volledige team om de wagen op pole te krijgen en ons een competitieve wagen te geven” laat de Spanjaard weten.

Ook bij Red Bull is iedereen tevreden met een tweede en vierde startplek. “Plaats twee is goed, maar in de F1 wil je altijd meer. Het belangrijkste is dat we een goede wagen hebben en dat er nog veel te leren valt. Het gevecht met de Ferrari zal zwaar zijn, maar dat maakt het allemaal zo interessant, “ zegt Max Verstappen. Sergio Perez zal morgen vanop plaats vier starten en is daar erg optimistisch over: “In een race kan er veel gebeuren, dus hoop ik dat ik morgen minstens op het podium sta.”

Voor Mercedes verliep het niet zoal gepland, met een vijfde en negende tijd hinkt het team voor het eerst in een lange tijd een beetje achterop. Lewis Hamilton vertelt: “Plaats vijf is niet uitmuntend, maar het is ook niet dramatisch. Gezien de problemen van de afgelopen weken ben ik blij met waar we staan.” Zijn nieuwe teamgenoot George Russell start een paar plaatsen achter de zevenvoudig wereldkampioen. “Mercedes zijnde neem je geen genoegen met de derde startrij, dus probeerde ik in mijn laatste run mijn out-lap heviger te doen. Dit had het omgekeerde effect dan dat ik had gehoopt, maar ik heb wel iets geprobeerd en daar kan ik dan mee leven,” geeft de jonge Brit aan.

De verrassingen waren ongetwijfeld Valtteri Bottas (Alfa Romeo) op plaats zes en Kevin Magnussen (Haas) op zeven. Twee teams die vorig jaar helemaal achteraan de grid stonden, waren in deze kwalificatie te vinden in Q3. “Om op de derde rij te staan in mijn eerste race voor Alfa Romeo is een enorme prestatie. Nu moeten we ons vooral focussen op de race en wetende dat onze longruns beter zijn dan de tijden gezien over één ronde, dan kunnen we misschien hopen op een gevecht met Mercedes,” zegt Bottas. Magnussen is nog maar een anderhalve week terug in de F1 en meteen start hij op plaats zeven. Hij laat weten: “Dit gevoel is bijna niet te beschrijven, gezien van waar we komen is plaats zeven gewoonweg fantastisch. Ik kan niet wachten om weer te gaan racen.”

De GP van Bahrein start vandaag om 16u00 Belgische tijd.  

You may also like
In een notendop: NASCAR – F1
FIA WEC 2023: Toyota favoriet na testdagen, Cadillac en Porsche outsiders
FIA WEC Sebring: een vooruitblik op Hypercar – deel 2 met Porsche, Ferrari, Cadillac en Vanwall
In een notendop: MotoGP – GT World – F1