Home > #Hoofdnieuws > DTM Assen: Wittmann met de volle buit

DTM Assen: Wittmann met de volle buit

Het werd een regenrace op Assen. Het was de wens van Rene Rast maar de Audi van de kampioenschapsleider kon niet voorbij de BMW van Marco Wittmann die de race vanaf pole leidde en naar de zege ging.

De overvloedige regen en de slechte omstandigheden deden de raceleiding beslissen de wedstrijd te starten onder safety car. Het was dan ook geen probleem voor Wittmann om zijn pole te verdedigen tegen Rene Rast. Hij wachtte vervolgens tot Rene Rast de Audi binnenbracht voor de verplichte bandenstop om daarna zijn stop uit te voeren. Na de pitstop zette Rast nog een zwaar offensief in maar Wittmann kon hem afhouden.

Ondertussen deed Nico Mueller misschien wel de beste zaak. De Audi rijder, als zesde gestart, klom gestaag op en stelde zijn pitstop uit tot zes rondes voor het einde. Dat leverde hem net genoeg marge op om nog voor Rast te kunnen blijven. Rast legde zich neer bij de derde plaats terwijl Wittmann met 28 punten de volle buit opstreek.

Langs “Belgische” kant noteren we de vierde plaats voor Philip Eng op de RBM BMW en een uitstekende zesde positie voor Aberdein op de WRT Audi. Fittipaldi (WRT Audi) werd tiende voor Van der Linde (RBM BMW), elfde, en Eriksson (RBM BMW), vijftiende.

Morgen volgen de tweede kwalificatie en de tweede race.

(foto: dtm.com)

You may also like
In een notendop: GT en DTM
DTM Nürburgring: Müller slaat terug
In een notendop: DTM en ADAC GT
In een notendop: ADAC GT en DTM