Home > Circuit > In een notendop: FR – F3 – F2

In een notendop: FR – F3 – F2

F.Renault Eurocup: In Silverstone was het Oscar Piastri, de R-Ace rijder die gisteren al de snelste was die de pole veroverde voor de race later vandaag. Hij staat op de eerste rij naast zijn teamgenoot Alexander Smolyar. Onze landgenoot Ugo De Wilde lukte met de JD Motorsportmachine in een 9de startpositie. Onze andere Belg, Amaury Cordeel, pakte voor MP Motorsport de 15de positie op de grid

FIA Formule 2: Op Barcelona borduurde Luca Ghiotto (UNI-Virtuosi Racing) verder op zijn goede vorm van gisteren in de vrije trainingen en haalde met 1:28.031 de pole. Hij wordt op de voorste startrij vergezeld van Nicholas Latifi (DAMS, 1:28.212). De tweede rij wordt gedeeld door de Chinees Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi Racing, 1:28.249) en onze noorderbuur Nyck De Vries (ART Grand Prix, 1:28.266). De mediagenieke Mick Schumacher (PREMA Racing) start op de tiende positie.

FIA Formula 3: De Rus Robert Shwartzman zette voor PREMA Racing met 1:31.975 op Barcelona de eerste pole voor deze nieuwe FIA serie. Hij gaat voor aan Christian Lundgaard (ART Grand Prix, 1:32.083), Marcus Armstrong (PREMA Racing, 1:32.427) en Jehan Daruvala (PREMA Racing, 1:32.529)

 

(foto: W.Bouchez)

You may also like
Renault Eurocup: Martins flink op weg naar titel
Renault Eurocup: Ugo De Wilde wil dynamiek van Francorchamps behouden in voorprogramma F1
E-circuit: Formula Renault Eurocup lanceert esports series
GT World: SRO verwelkomt opnieuw diverse kampioenschappen