Home > Circuit > Eenzitter > Renault Eurocup: Martins flink op weg naar titel

Renault Eurocup: Martins flink op weg naar titel

In een gecondenseerd programma op zondag, lukte Fransman Victor Martins (ART) de perfecte score: pole en zege. Martins houdt de kampioensbeker nu al in één hand.

foto: ©renault sport

Het was in de slotseconden van de kwalificatie dat Victor Martins nog maar eens zijn eigen poletijd scherper stelde. Een duidelijk signaal aan de concurrentie, ook al kon uitdager Caio Collet (R-Ace) zich naast hem op de eerste rij zetten. Ugo De Wilde (Arden) kende een goede kwalificatie en zette zich op de zesde startplaats, ruim voor Amaury Cordeel (FA RAcing), tweede Belg op de veertiende startplaats.

De race was deze keer minder bewogen dan gisteren, uitzondering gemaakt van de aanrijding van Vidales met…Collet. De Spaanse JD Motorsportrijder zette aan de “Variante Alta” een beetje te optimistisch de aanval in en tikte Collet uit de race. Ugo De Wilde was zeer aanvallend bij de start, lukte een vierde positie maar kon nooit Hadrien David (MP Motorsport) op de derde plaats bedreigen en moest uiteindelijk zijn vierde stek nog prijsgeven aan teamgenoot Alex Quinn. Aan de finish werd Ugo De Wilde dus vijfde, Amaury Cordeel eindigde op de dertiende plaats.

Vooraan liep ART-man Martins onhoudbaar uit. Hij won voor het MP Motorsport duo Colapinto en David. Met het uitvallen van Collet doet hij een ernstige pas richting titel. Door het incident blijft Collet op 249 punten, Martins loopt met één zege uit en telt nu 282 punten. Dat betekent 32 punten voorsprong voor de nog resterende vier races…

You may also like
In een notendop: FFSA GT – GT World – ELMS
ELMS Le Castellet: Mühlner Motorsport blikt vooruit op het weekend
ELMS Le Castellet: 42 wagens beginnen dit weekend aan hun seizoen
In een notendop: FFSA GT4, ADAC GT, DTM Trophy, Alpine Europa Cup, 24H Series