Home > Circuit > GT World: SRO verwelkomt opnieuw diverse kampioenschappen

GT World: SRO verwelkomt opnieuw diverse kampioenschappen

SRO maakte eerder deze week bekend welke verschillende kampioenschappen aanwezig zijn tijdens de GT World-manches. Wij lijsten ze even voor u op:

  • GT World Challenge Europe: het hoofdprogramma tijdens een GT World weekend bestaat natuurlijk uit de manches van het GT World Challenge Europe kampioenschap (het voormalige Blancpain GT3). Het kampioenschap telt 10 manches, gelijkelijk verdeeld onder Sprint en Endurance-races.
  • Formula Renault Eurocup: ook de Formula Renault Eurocup zal tijdens 8 van de 10 manches aanwezig zijn, waaronder tijdens de 24 Uur van Spa.
  • GT4 European Series: het Europees GT4 Kampioenschap zal plaatsvinden tijdens 5 GT World-manches. Onder meer op Circuit Paul Ricard, Zandvoort, Spa en de Nürburgring zal er gestreden worden voor de overwinning.
  • Lamborghini Super Trofeo: het bekende merkenkampioenschap van Lamborghini zal vijf van de zes manches laten plaatsvinden tijdens GT World-weekends. Uiteraard zien we de Italiaanse bolides terug tijdens het voorprogramma van de 24 Uur van Spa, maar ook op het circuit van Monza en de Nürburgring kan je dit spektakel aanschouwen.
  • GT Sports Club: de gentleman drivers blijven strijden in hun eigen GT Sports Club-kampioenschap. Iets minder speed tijdens deze manches, maar wel veel spektakel! Bovendien zijn deze wedstrijden altijd voorzien van een zeer divers deelnemersveld met de nieuwe GT2-bolides en vaak hele knappe GT3-wagens.
  • Rest: alsof dat alles nog niet genoeg zou zijn, zijn er tijdens de GT World-weekends vaak nog andere raceklassen aan het werk te zien. De Porsche Carrera Cup Benelux is er bij tijdens de GT World-manche op Zandvoort, de Alpine Eurocup en TCR in Italië op de omloop van Monza, als die manche plaats vindt uiteraard.
You may also like
GT World: de testdagen door de lens van Simone Nava
In een notendop: GT4, Pikes Peak en Le Mans
In een notendop: namiddag in Imola
In een notendop: TCR Europe, DTM Trophy, GT4 European Series