Home > Circuit > Renault Eurocup: Ugo De Wilde wil dynamiek van Francorchamps behouden in voorprogramma F1

Renault Eurocup: Ugo De Wilde wil dynamiek van Francorchamps behouden in voorprogramma F1

Minder dan een week na Francorchamps en zijn derde podium in vier races in de Eurocup Formula Renault, zit Ugo de Wilde dit weekend in Imola, en in het voorprogramma van de F1, weer achter het stuur van zijn F3-R van het team Arden Motorsport.

(persbericht)

Zo zit de nieuwe Covid-19 kalender nu in elkaar. Terwijl hij eigenlijk op de terugweg had moeten zijn vanuit Abu Dhabi, keert Ugo de Wilde dit weekend terug naar het circuit “Enzo et Dino Ferrari”, deze keer als voorprogramma van de GP van Emilia-Romagna met een, op zijn minst gezegd, zeer compact programma.

“De hele meeting zal afgelopen zijn in minder dan 27 uren,” verduidelijkt de jonge rijder uit Zaventem. “Het zal erop aan komen om zaterdagochtend dadelijk goed wakker te zijn, want de enige vrije sessie is er van 8u10 tot 9u00. Gelukkig werd het uur teruggedraaid, want anders zouden we koplampen nodig gehad hebben! Vervolgens wordt de kwalificatiesessie gehouden op de middag, direct na de eerste vrije training van de F1. Er zal dus een geheel andere grip zijn op de baan vanwege het rubber dat wordt neergelegd door de Pirelli’s van de koningsklasse van de eenzitter.  De eerste race heeft plaats om 15u30, net na de kwalificatie van de Grand Prix. De zondag is er de tweede kwalificatie om 8u55. We zullen niet de kans krijgen om de data te analyseren, enkel maar om de tank te vullen en hopla, we zitten dan al weer in de cockpit van onze bolide voor de tweede manche, die is voorzien om 10u30. Dat wil dus zeggen dat je meteen in het ritme zal moeten zitten.”

Gelukkig is het de tweede keer dat het peloton van de Eurocup Formula zich dit seizoen naar Imola begeeft.
“Dat is exact, en ik herinner me dat we in de maand juli redelijk competitief waren daar. Ik had er de zesde tijd neergezet in de kwalificatie, op drie tienden van de pole. Het scheelde toen niet veel. Helaas was ik in de beide races het slachtoffer van kleine aanrijdingen met Franco Colapinto. Dat kostte me enkele plaatsen en punten. Maar over het algemeen beviel dit circuit me wel. Het is zeer natuurlijk en glooiend. We hebben al heel wat gegevens die we kunnen analyseren om ons voor te bereiden, ook al bestaat de kans dat de temperatuur en de grip verschillend zullen zijn in deze periode van het jaar, en zeker na de passage van de F1. Maar het zal voor iedereen gelijk zijn. We zullen heel pro-actief moeten reageren. Ik ben uiteraard hypergemotiveerd na ons prachtig weekend op Spa. Ik hoop dat ik deze positieve dynamiek kan voortzetten. Ik weet dat het niet eenvoudig zal zijn en dat het, zoals steeds, zal aankomen op tienden of zelfs duizendsten. Om te rijden voor de sterren van de eenzitter zal natuurlijk mijn zin om het goed te doen nog aanwakkeren. Er blijven normaal gezien drie meetings en zes races te gaan, en ik zou graag nog wat bekers bijwinnen om op mijn kast te zetten.”  

You may also like
In een notendop: FFSA GT – GT World – ELMS
ELMS Le Castellet: Mühlner Motorsport blikt vooruit op het weekend
ELMS Le Castellet: 42 wagens beginnen dit weekend aan hun seizoen
In een notendop: FFSA GT4, ADAC GT, DTM Trophy, Alpine Europa Cup, 24H Series