Home > VAS > Rittensport > VAS terugblik: Antwerp Classic

VAS terugblik: Antwerp Classic

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.0.74″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

De 12de editie van de Antwerp Classic werd op alle fronten een klassieke strijd. Een strijd met een traditionele mix van systemen, op een klassiek uitgetekend parcours. Het leidde tot een strijd tussen de gevestigde waarden. Het West-Vlaamse contingent ging met de meeste prijzen naar huis, met voorop de broers Karel en Korneel Vandoorn van de Tieltse Automobielclub.

Na afloop van het eerste deel, iets na de middag, liet nog niemand in zijn kaarten kijken. Terwijl de deelnemers op weg gingen in het tweede deel, namen wij met de sportcommissie een kijkje achter de schermen van het eerste deel.

Goede wijn behoeft geen krans

Een pleintje aan de linkerkant langs een kapelletje, een T-splitsing die door velen gezien werd waar ze niet was en een stempelcontrole die als lokmiddel aan de rechterkant stond opgesteld. Het gebeurt niet zo dikwijls dat je achteraf de schoonheid van een mooi in elkaar geknutseld valletje zo kan appreciëren. Maar deze schoonheid was iets dat door de deelnemers instinctief werd waargenomen. Het geheel werd een mooie rit met leuke valstrikken bevonden door de deelnemers. Wat moet je vertellen over iets dat zo goed als perfect was? Je kan dan al eens een oud gezegde bovenhalen: goede wijn behoeft geen krans, al doet dat de enthousiastelingen en de volhardende medewerkers dan ietwat tekort.

De wedstrijd

De verschuivingen in de tussenstand en de uiteindelijke eindstand waren miniem. Sebrecht Vanneste en Jurgen Crombez waren al in de Leeuwenrit goed op weg en dat zoiets geen toeval was toonden ze in het eerste deel door de Ford Sierra Youngtimer op de leiderspositie te zetten. Maar ze werden op de hielen gezeten door een oldtimer Volvo eskader met Karel en Korneel Vandoorn (Volvo 240) en Johan Vanhecke en Bert Werniers (Volvo 360). Beide duo’s gaven maar 0.25 punten toe en ook Bart Babeliowsky en Hendrik Jaeken met de toertimer Opel Astra lagen op vinkenslag op slechts 0.55 punten terug. In deel 2 kwamen dan andere routiniers de orde verstoren. Sander en Paul Vanden Wyngaert kwamen met de VW Corrado er de beste score opeisen en Steven en Jos De Man zetten de Matra Murena op de derde plaats van deel twee. Maar Karel en Korneel Vandoorn waren het meest standvastige duo en met een tweede plaats op amper 0.05 punten van Sander en Paul, gingen ze aan de haal met de algemene zege. Ze werden ook de winnaars van de klasse Oldtimer voor Vanhecke-Werniers met de Volvo 360 die tweede algemeen en tevens tweede Oldtimer werden (en een TAC dubbel verzekerden). De derde podiumtrede was voor de Opel Astra van Babeliowsky-Jaeken voor AC Moustache. Zij waren de beste in de klasse Toertimer. De winst in de klasse Youngtimer ging dan naar Sebrecht Vanneste en Jurgen Crombez van ACP, uiteindelijk 4de algemeen. Zij blijven hiermee, na hun tweede plaats in de Molenclassic, ook de leiders in de algemene stand.

DIXIT

Patrick Holemans (wedstrijdleider): Alles is zeer goed  verlopen, al zijn er in de weken naar de wedstrijd toe altijd wel slapeloze nachten. Zo kregen we deze keer plots te maken met borden voor wegonderbrekingen. Het stadsbestuur gaf ons wel de toelating om deze te passeren maar we dienden uiteraard de signalisatie aan te passen. Een pluim voor de medewerkers en de mensen die met de organisatie bezig zijn want er komt
toch heel wat meer bij kijken dan men denkt
!”
Bart Babeliowsky (winnaar klasse Toertimer): Het ging goed behalve  dan de RT’s. Die hebben we vandaag allemaal verknoeid. Vraag me nu niet hoe dat komt. Er zijn zo van die dagen dat er iets niet lukt. De rit zelf zat heel goed in elkaar met enkele mooie valletjes. En dan nu de komende rittensportwedstrijd voorbereiden…
Bert Werniers (2de algemeen en 2de in klasse Oldtimer): Het was een goede  rit, zeker aan onze positie te zien (lacht). Het eerste deel verliep het beste, het tweede deel was ons iets te druk. Maar al bij al was het een knap in elkaar geknutselde rit! Gelukkig zijn er nog altijd mensen die de moeite willen doen om zoiets in elkaar te steken. Chapeau!”

TECHNISCHE FICHE

Organisatie:  PAK Antwerpen
Datum: 23 maart 2019
Overzicht: 2de manche van het VAS Regionale kampioenschap Classic, klasses Toertimer, Youngtimer en Oldtimer. De wedstrijd komt eveneens in aanmerking voor het PAK provinciaal kampioenschap van Antwerpen 2019.
Deelnemers: aan de start: 64, geklasseerd: 62
Meteo: bewolkt en fris
Parcours: Geheim parkoers van 240 kilometer, verdeeld in twee delen (133 km en 127 km) met start en aankomst aan de Oude Pastorij De Gilde op Dorp 47 in Rijkevorsel, af te leggen aan een gemiddelde snelheid van 32 km/u of 36 km/u, met 6 Regularity tests (RT) en 7 (TK) controles in de ruime omgeving van Rijkevorsel.
Koplopers
deel 1 tot deel 2: Vanneste-Crombez; deel 2 tot finish: Vandoorn-Vandoorn
Klasse Oldtimer: deel 1 tot finish: Vandoorn-Vandoorn
Klasse Youngtimer: deel 1 tot finish: Vanneste-Crombez
Klasse Toertimer: deel 1 tot finish: Babeliowsky – Jaeken
Einduitslag:
1) Vandoorn Korneel-Vandoorn Karel (Volvo 240 ) 0,9 punten, 2) Vanhecke Johan-Werniers Bert (Volvo 360 ) 3,0 punten, 3) Babeliowsky  Bart-Jaeken Hendrik (Opel Astra ) 13,0 punten, 4) Vanneste Sebrecht-Crombez Jurgen (Ford Sierra ) 20,8 punten, 5) De Man Steven-De Man Jos (Matra Murena) 21,0 punten, 6) Dupont Guy-Dupont Olivier (Austin Healey Mk III ) 21,4 punten, 7) Eysermans Jan-Poulmans Wim (Subaru Impreza GT ) 21,4 punten, 8) De Weerdt Wilfried-Lauwers Hans (Citroën DS3 ) 25,1 punten, 9) Rackham Leo-Rackham Inge (Peugeot 205 GTi 1.9 ) 41,9 punten, 10) Massa Marjo-Vandenholt Bjorn (JEEP Grand Cherokee) 43,1 punten, … enz. [62 wagens geklasseerd]

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
VAS: 6 Uren Noorderkempen voor Holemans- Van den Wyngaert
VAS: TRT zet Tienen weer op autosportkaart
VAS: 360′ van de Suikerstreek, nieuw op de kalender
VAS terugblik: Molen Classic