Home > VAS > Rittensport > VAS: vooruitblik Titanicrit

VAS: vooruitblik Titanicrit

De diverse kampioenschappen binnen de VAS trekken zich langzaam maar zeker op gang. Ruim drie maanden na de opener in Lauwe, zorgt de 35ste Titanicrit voor de tweede manche van het VAS Rittensportkampioenschap.

De organiserende RT Titanic kon opnieuw rekenen op de goedkeuring van het gemeentebestuur van Kasterlee. In de streek van Rijkevorsel, Kasterlee en Arendonk gedijt de regionale autosport goed en dat is mede te danken aan gemeentebesturen die de sport en de inspanningen van de enthousiaste lokale clubs weten te waarderen.

De instapklasse Recreatie toont zich voorlopig de drukst bezette klasse met al 27 gegadigden op de lijst op het moment van schrijven. Daaronder zitten meer dan een handvol aan zegekandidaten zoals Van Gompel-Druyts, Dewulf-Fleurackers, Brebels-Bruyneel, vader en dochter Meyfroot en vader en zoon Babeliowsky, om er maar een paar te noemen.

In de klasse Toerisme is het uitkijken naar Vanneste-Crombez. Zij zetten het jaar al goed in met een tweede plaats in de Tierenteynrit, en ze streven zeker een zege na in deze klasse voor de gevorderden. De tegenstand, die zal zoals steeds komen van Eysermans en Poulmans, het doorgewinterde duo op de Subaru Impreza. Maar er zijn nog andere kandidaten om de grootste beker te pakken, zoals Verhaeghe en Moortelé of De Cnodder en Huysmans terwijl er steeds de kans is dat er wat “lokale” rijders roet in het eten komen strooien.

De klasse Sport, voor de absolute specialisten, is uiteraard iets schaarser bezet. Hier wordt het weer een titanenstrijd tussen grootmachten als Seynaeve-Vanoverschelde, Sander en Paul Van den Wyngaert, Verstegen-Van Den Bogerd of nog vader en zoon Dupont.

Plaats van gebeuren is opnieuw De Notelaar, op de Kattenberg 31 in Kasterlee. De rit van ongeveer 100 kilometer wordt opgesplitst in twee delen en voert de deelnemers langs de gemeentes Kasterlee, Retie, Oud-Turnhout en Arendonk. Er wordt om exact 19u01 van start gegaan door de eerste wagen voor het eerste deel en omstreeks 23u40 verwacht men de eerste deelnemers terug aan de finish.

You may also like
VAS: Garnalenrit in RAC stijl
VAS terugblik: Titanicrit Kasterlee
VAS: mooi verdeelde uitslag in Titanicrit
De autosport dit weekend