Home > Circuit > FFSA F4: Caio Collet zonder problemen

FFSA F4: Caio Collet zonder problemen

Aan de start van de eerste race voor het Franse F4 weekend in Jerez stonden 17 starters, met de Belgen ietwat gegroepeerd in het midden van het peloton. De Braziliaan Caio Collet en Adam Eteki zetten aan vanop de eerste rij.

Collet ging vanop pole naar de leiding en stond die niet meer af. Na 12 ronden haalde hij de winst binnen voor Arthur Leclerc (het broertje van Charles). Alessandro Ghiretti vervolledigde het podium. Adam Eteki bezette de gehele race de tweede plaats maar moest in de laatste ronde nog een penalty incasseren voor het overschrijven van de baanlimieten. De drive-through zette hem terug naar de 17de en allerlaatste plaats!

De Belgen behielden zowat hun posities. Ulysse De Pauw wisselde van plaats met Esteban Muth in de eerste ronde. De kemphanen bleven in elkaars buurt en overschreden de finish als zesde en zevende, op de hielen gezeten door Ugo De Wilde die de achste plaats veil hield. O’Neill Muth won in de openingsfase de meeste plaatsen. Hij ging van de dertiende naar de tiende stek en werd daarmee derde in het Junior klassement. Baptiste Moulin besloot op een twaalfde plaats.

Met deze zege breidt Collet zijn voorsprong in de tussenstand verder uit. Morgen zijn er nog twee races voor de Franse Formule 4.

(foto: autosportacademy.com)

You may also like
In een notendop: FFSA GT – GT World – ELMS
ELMS Le Castellet: Mühlner Motorsport blikt vooruit op het weekend
ELMS Le Castellet: 42 wagens beginnen dit weekend aan hun seizoen
In een notendop: FFSA GT4, ADAC GT, DTM Trophy, Alpine Europa Cup, 24H Series