Home > #Hoofdnieuws > Stemmen na de Blancpain GT Series Sprint Cup race 2

Stemmen na de Blancpain GT Series Sprint Cup race 2

De tweede Blancpain GT Series sprintrace van het weekend zit erop. De #66 Attempto Audi won de race, gevolgd door de #88 AKKA ASP Mercedes op de tweede plaats en de #19 GRT Grasser Lamborghini op de derde. In de Silver Cup wonnen onze landgenoten Gilles Magnus en Alessio Picariello met de #3 WRT Audi. 

Kelvin Van der Linde, #66 Attempto Audi R8 LMS: “De start was interessant en we hebben hard gepusht in het begin. Tijdens de inlap had ik veel verkeer, maar het team voerde een fantastische pitstop uit, en zo konden we naar de eerste plaats rijden.”  

Steijn Schothorst, #66 Attempto Audi R8 LMS: “Dit is een start van het seizoen waarover ik enkel kon dromen. Kelvin deed het erg goed in de eerste stint, en na de goede pitstop kon ik zijn werk afmaken en naar de eerste plaats rijden.”

Raffaele Marciello, #88 AKKA ASP Mercedes AMG GT3: “Ik probeerde zo veel mogelijk druk te zetten, maar we verloren tijd tijdens de pitstops. De wagen miste topsnelheid, maar we moeten roeien met de riemen die we hebben.”

Michael Meadows, #88 AKKA ASP Mercedes AMG GT3: Tijdens de eerste stint liepen we veel achterstand op, maar door de straffen na de pitstops konden we gelukkig nog wat opschuiven.”

Andrea Calderelli, #19 GRT Grasser Lamborghini Huracan GT3: “De eerste ronde was sterk, ik kon meteen wat plaatsen winnen. Daarna ben ik wat tijd verloren omdat ik achter een Ferrari moest blijven, meer dan een derde plek zat er niet in daardoor. Toch ben ik tevreden met het resultaat.”

Ezequiel Perez Companc, #19 GRT Grasser Lamborghini Huracan GT3: “Ik ben heel tevreden. Ik wist dat we een probleem hadden met de linker achterband, dus we waren al blij om de race uit te rijden. Met een beetje geluk zijn we nog derde geworden, een super resultaat!”

Belgische winst in Silver Cup

Alessio Picariello, #3 WRT Audi R8 LMS: Ik startte op de dertiende plaats, in de buik van het peloton. De start was goed en ik kon meteen enkele posities winnen. Het circuit lag er verradelijk bij en het was moeilijk om in te halen. Mijn doel was om bij de fabrieksjongens te blijven en een zesde plek algemeen is zeker niet slecht. Ik hoop dat ik in de toekomst nog kan samenwerken met WRT!”

Gilles Magnus, #3 WRT Audi R8 LMS: Ik wil WRT bedanken voor deze kans. P6 en P7 algemeen én twee keer winst in de Silver Cup zijn natuurlijk fantastische resultaten voor mijn debuutraces met een GT3. We hadden ook veel geluk met de straffen na de pitstops. Het team is fantastisch en het zou leuk zijn om verder te gaan met WRT, maar er staat voorlopig nog niets vast…”

You may also like
In een notendop: GT
IMSA Sebring: Cadillac als snelste in eerste vrije trainingen
IMSA: Picariello bij Weathertech voor de 24 uur van Daytona
In een notendop: DTM, WTCR, GT World, GT4 European Series, TCR Europe